19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bakan Soylu: 29 şehidimiz ve 166 yaralımız var

İstanbul'da meydana gelen çifte patlamada 29 kişi hayatını kaybederken 166 kişi de yaralandı.

11 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, patlamanın ardından inecelemeyi tamamladıktan sonra kameraların karşısına geçti. Soylu saldırıda 27'si polis 29 kişinin şehit olduğunu açıkladı. Bakan ayrıca 166 kişinin ise çeşitli hastanelerde tedavi altında olduğunu belirtti.

Spor dünyasından teröre lanet

Saldırının hemen ardından eld eedilen bilgiler ışığında operasyonların başladığını söyleyen Soylu, on kişinin ise gözaltında olduğunu açıkladı.

Kurtulmuş'un açıklamaları:

Kurtulmuş; Sabahlarınız hayır olsun. Maalesef bugün 22:29 sıralarında Beşiktaş stadının çıkışında elim bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık.

Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursasportaraftarı stadı terkettikten sonra statta kalan Çevik kuvvet ekibine bombalı saldırı oldu. Oradan geçmekte olan seyir halindeki bir araç patlatıldı

 Cumhurbaşkanı Erdoğan Beşiktaş'taki saldırılar sonrası yazılı açıklama

45 saniye sonra da Maçka parkında bir kişi kendini patlattı.

Bildiğiniz gibi geçen yıl 2015 Temmuz ayı itibari ile Suruç Katliamı'ndan bu yana Türkiye terör saldırılarının tehdidi altındadır.

Ambulanslar ilk 4 dakika içinde gelmiştir.

İlk dakikalardan itibaren bakan arkadaşlarımızla olay yerinde incelemelerde bulunan arkadaşlarımızla bütün detaylarıyla ortaya koyulmaya gayret edilmiştir.

Vodafone Arena yakınında patlama

Gerçekten aziz milletimizin de sabrının taşmakta olduğunu biliyoruz.

Milli birliğimizi ulusal birliğimizi diri tutmak zorundayız. Teröre karşı yek vücut olmak zorundayız.

Hangi sebeplerle bu saldırıların olabileceğini tahmin ediyoruz. terör örgütlerinin ciddi bir dayanışma içinde Türkiye'ye karşı olduklarını biliyoruz. Türkiye bu yaraları da saracaktır. En kısa zamanda Türkiye birlik beraberlik içerisinde bu terör saldırısını da geride bırakacaktır.

Milletimizin başı sağolsun. Çok sayıda yaralımız ve şehidimiz var. Sivil vatandaşlarımızdan da kaybettiğimiz kişilerimiz var.

Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine büyük sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

İçişleri Bakanı Soylu; Sözlerime başlarken milletimize geçmiş olsun d ileklerimi ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Başbakan Yardımcımız biraz önce olayın nasıl gerçekleştiği konusunu sizlerle paylaştı. Beşiktaş Bursaspor maçı ardından Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra

çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde el d üzenekli olduğunu değerlendirdiğmiz bomba yüklü bir araç el düzeneği ile patlatılıyor ve orada olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor.

45 Saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor tertibat alınıyor etraflı ama araç patlatıldıktan hemen sonra polislerin ortasında kendisini patlatıyor.
 

 

 

Burada içimizin yandığını ifade etmek isterim. Türkiye'nin her noktasında terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüren güvenlik güçlerimiz jandarmamız TSK'mız korucumuz özellikle 15 Temmuz'dan sonra acaba güvenlik kuvvetlerinde zaafyiet olur mu diye düşünüyorlar.

BAKAN SOYLU: 29 ŞEHİDİMİZ VE 166 YARALIMIZ VAR

Bu akşam yapılan hain saldırı bu mücadelenin akamete uğrayabilmesi için gerçekleştirilmiş bir alçak ve hain bir saldırıdır. Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda adli tıp kurumuna sevk edilmiş 29 şehidimiz var.

2'si sivil biri emniyet müdürü biri emniyet amiri olmak üzere toplam 27 polis arkadaşımız var.

166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu edildi yaralılarımızın 23'ün 17'si şu anda ameliyatta 6'sı yoğun bakımda.
 

 

 

Yine kamuoyuna bir bilgiyi arz etmek isterim. Patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak şu anda emniyet güçlerimiz ile yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alındı. Olayın failleri tespiti nerede ve kimler tarafından planlandığı çalışmaları da arkadaşlarımız yürütüyorlar.

Milletimizin başı sağolsun. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu coğrafyanın içerisinde terörle mücadelemizi akamete uğratmak için bir  çok unsurla mücadele ediyoruz. O mücaledemizi akamete uğratmak isteyenlerin bir kısmı da yasalarımızı AB'ye girmek için değiştirmemizi isteyenler var. Türkiye'nin güvenlik kalkanını sürekli olarak düşürme çabasında olanlar var. Milletimiz bunu görüyor bütün dünya bunu görüyor. Buradan şehit kahramanlarımıza elbetteki sözümüz var.

Bu mücadelemiz acımasızca devam edecektir. Kimsenin mazaretine bakmayacağımızı bu akşam hastanelerde ziyaret ettiğimiz ve yüz yüze geldiğimiz ahitleştiğimiz arkadaşlarımızın belki laf olarak değil ama kalben verdiğimiz sözdür.

Milletimizin sabrı ile vakarı ile asaleti ile bunların da geçeceğine inanıyoruz. Tekrar başımız sağolsun, geçmiş olsun.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ; Olay mahalline ilk 4 dakika içerisinde ilk ambulansımız ulaşmıştır ve toplamda 106 ambulansla çok sayıda kurtarma ekibi ve 112 acil personelimizle müdahale edilmiştir.

Hastanemizde kayıtlı yaralı sayısı 166. 20'si taburcu edilmiştir. Şu anda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda. Onların da 3'ünün durumu oldukça ciddi. Gerçekten bizim çağrımız bile olmadan hastanelere koşan yaralılarımıza canla başla müdahale eden onların başından bir an bile ayrılmayan sağlık çalışanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Rabbim bütün yaralılarımıza acil şifalar versin, şehitlerimize rahmet eylesin milletimize ve ailelerimize sabrı cemiller versin.

Allah'ın izniyle bu terör belasının üzerinden gelmeye el birliği ile inşallah muvafffak olacağız.

Kurtulmuş; Son derece titiz ve her birimizin ağzından çıkacağı sözleri tartarak söylüyoruz. Lütfen resmi olarak açıklanmayan hiç bir açıklamalara itimat edilmesin.

Sosyal medyada bundan sonraki süreçte de itimat edilmesin. Bu rakamlar değişebilir önümüzdeki saatlerde. Dikkat ederseniz son derece temkinli ve titiz şekilde bu cümleler ağzımızdan çıkıyor.

Lütfen resmi olmayan hiç bir açıklamaya itimat etmeyelim. Terörün en büyük amacı en az yapılan saldırı kadar da halkın moralini bozmaktır. Lütfen bu konuda en küçük kötü yayınlar yapılmasın yapılanlara da itibar edilmesin. Çakallar puslu havayı sever. Kimseyi sevindirmeyelim. Hep beraber yasımızı tutalım hem de mücadelemizi sürdürelim. Teşekkürler diliyoruz, iyi sabahlar diliyoruz.