20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bakanlıktan İslamofobik filmlere müdahale

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İslamofobik içerik tespit edilen yurt dışı menşeli 6 sinema filmi, 5 çizgi film ve 3 müzik klibi, tepkiler nedeniyle ya yayından kaldırıldı ya da içeriği değiştirildi.

18 Mayıs 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bakanlıktan İslamofobik filmlere müdahale

Gençlik ve Spor Bakanlığınca İslamofobik içerik tespit edilen yurt dışı menşeli 6 sinema filmi, 5 çizgi film ve 3 müzik klibinin tepkiler nedeniyle ya yayından kaldırıldığı ya da içeriğinin değiştiği bildirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilk adımı iki yıl önce “Bilgisayar Oyunlarında İslamofobi” başlıklı kitapçık ve ‘oyunlardaislamofobi.com’ adlı siteyle atılan çalışma geliştirildi. 

İLK SIRADA ABD VAR 

Bakanlıkça yürütülen çalışmaları koordine eden Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz çalışmayı, sinema ve müzik sektörünü de dahil ederek genişlettiklerini ifade etti. Yılmaz, İslamofobik içerik tespit edilen yapımların daha çok ABD menşeli olduğuna dikkati çekti. İslamofobi içeriği olduğu tespit edilen filmler arasında ABD yapımı ‘24’, ‘Innocence of Muslims’, ‘Da Vinci’s Demons’ ve ‘South Park’ yer alıyor. Söz konusu yapımlar ‘farkindayiz.gov.tr’ sitesinden kamuoyuna duyurulacak.