24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım: AKPM kararının sonuçları olacak

Başbakan Yıldırım AKPM'nin kararı ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım 'Bunun tabi doğuracağı sonuçlar var. Onu da hükümet olarak değerlendirmemizi yapacağız ve atmamız gereken adımlara da karar vereceğiz' dedi.

25 Nisan 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Yıldırım: AKPM kararının sonuçları olacak

Başbakan Binali Yıldırım, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Ödül Töreni'ne katılmak için geldiği Grand Otel'in girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM), Türkiye'ye yönelik 'siyasi denetim' kararı ile ilgili olarak, "Türkiye olarak biz bu kararı tamamen siyasi bir karar olarak görüyoruz. Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmüyor." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

Orada oy kullananlar PKK'nın terör örgütlüğünden çıkarılması için oy veren kişiler. Uluslararası kuruluşlar yükselen ırkçılığın etkisinde kalarak böyle kararlar alıyorlar. Bunlar bölgesel ve küresel barış için faydalı kararlar değil. Açıkçası Türkiye olarak bu kararı tamamen siyasi bir karar olarak görüyoruz.

ALDIKLARI BU KARARLARIN DA SONUÇLARI VAR ONU DA DEĞERLENDİRİYORUZ

Türkiye alınan karar ne olursa olsun ülkesinin milletinin refahını korumaya devam edecek. Türkiye çaresiz insanların derdine derman olmaya devam edecektir. Türkiye bölgedeki barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecek. Bir gün gelecek ki onlar da bu aldıkları kararın ne kadar yanlış olduğuna kanaat getirecekler. Bunun tabi doğuracağı sonuçlar var. Onu da hükümet olarak değerlendirmemizi yapacağız ve atmamız gereken adımlara da karar vereceğiz.

BU İŞ TEK TARAFLI OLMAZ

AB ile ilişkilerimiz oluşabilecek en olumsuz düzeye ulaşmış durumda. Biz AB'den istediğimiz ve beklediğimiz şey çok açıktır. Türkiye konusunda kafa karışıklığını gidermelerini ve Avrupa'nın kendi gelecek vizyonunu tekrar gözden geçirmesi gerekiyor. AB tekrar bir Hristiyan birliği olarak yoluna mı devam edecek yoksa Türkiye'yi de aralarına alıp mı yoluna devam edecek net olarak bunu açıklamalarını bekliyoruz. Bazı ülkeler kendi kendilerine gelin güvey olan ülkeler var açıklamalar yapan ülkeler var. Biz de halkımıza soracağız girelim mi girmeyelim mi diye. Bu iş tek taraflı olmaz.

AB KAFA KARIŞIKLIĞINI GİDERMELİ

Çok sesli konuşmayı bırakıp kendi aralarında bu zihin karışıklığını gidermeleri  lazım Türkiye konusunda net ve anlaşılabilir bir anlayış ortaya koymaları lazım. AB her şeyden önce kafa karışıklığını gidermeli. Şu anda konunun muhatabı biz değiliz AB'dir. onlar duruşunu net olarak ortaya koyacak ondan sonra biz ne yapacağımıza karar vereceğiz.

TEHDİT HANGİ ÜLKEDEN GELİRSE OLDUĞU NOKTADA BERTARAF ETMEK İÇİN GEREKEN ADIM ATILIR

Baştan beri biz bir şey söylüyoruz. Türkiye terörle amansız bir mücadele yapıyor. Bir yandan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ terör örgütüne yönelik çok yoğun hukuki süreç devam ediyor. Terör örgütünden kamunun bütün kurumları Türkiye'nin çeşitli kesimlerinin temizlenmesi ikinci husus PKK'ya karşı amansız bir mücadelemiz var üçüncü husus da DEAŞ'a yönelik özellikle sınırlarımızdan içeri girip büyük katliamları önlemek için Fırat Kalkanı Operasyonu'nu yaptık. Ülkemizin ve milletimizin can ve mal güvenliğine yönelik tehdit devam ederse tehdidin nereden geldiğine bakmayız geldiği bulunduğu noktada bertaraf etmek için gereken adımları atarız.