24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım Gümülcine'de konuştu

Başbakan Yıldırım Gümülcine'de konuştu

19 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Yıldırım Gümülcine'de konuştu

Başbakan Yıldırım Gümülcine'de konuştu

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

Sorunları dinledik beklentileri dinledik müftülerimizle görüştük istişare heyeti ile görüştük bundan sonra da bu samimi diyaloğu sürdüreceğiz. Tabi siz sadece Yunanistan vatandaşı değilsiniz aynı zamanda Avrupa Birliği vatandaşısınız. Böyle de bir ayrıcalığınız var. Bunu da en iyi şekilde kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Varlığımızın geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şekilde eğitilmesi öncelikli hedefimizdir. Bu nedenle çocuklarımızın yüksek öğretime devam etmesi ufku açık zihni açık bireyler olarak yetişmesi için  de azami gayret göstermenizi bekliyoruz. Türkiye bu konuda gençlerimize ufuk açan imkanları da sağlamaktadır. Çünkü en verimli yatırım, insana yapılan yatırımdır. Köprü yol bina yapabilirsiniz nihayet bunların bir ömrü var ama insana yapılan yatırımın ömrü nesilden nesile sonsuza kadar devam eder.

Yeni nesillerin uyumlu müreffeh gerçek anlamda Avrupa değerlerine ulaşmış hakkını arayabilen kimseler olabilmelerinin yolu eğitimden geçiyor. Ramazan ayı birlik kardeşlik dayanışma ayıdır. O yüzden az önce sizin evladınız bu toprakların evladı Mehmet Müezzinoğlu bakanımızın da ifade ettiği gibi şartlar ne kadar zor olursa olsun ne kadar olumsuzluklar mevcut olursa olsun hep birlik içinde beraberlik içinde hareket etmek durumundayız. Tabii ki dünyada yaşanan ekonomik kriz bu bölgede yaşanan ekonomik krizden sizlerin de etkilendiğini biliyoruz. Ancak soydaş girişimcilerimizin de kendi bölgelerinde kalkınmaya istihdama katkı sağlayacak projeler geliştirilmesi önem taşıyor.

Tütün pamuk hayvancılık gibi geleneksel tarım ürünlerinin yanı sıra katma d eğer oluşturacak soydaş toplumun ufkunu genişletecek çeşitli projeler için gayret gösterilmesi şüphesiz çok büyük yarar sağlayacak. Türkiye olarak bizler bu türlü çabalarınızın yanında olmaya katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Son aylarda Yunanistan ve Türk işadamları ortak yatırımlar yapmaya başladı. Bu iyi bir gelişme. Aynı şekilde Türk işadamlarının da burada Yunanistan'da aynı fırsatlara sahip olması şüphesiz iki ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacak. Yunanistan vatandaşı olarak sizler bu ülkenin kalkınmasına yapacağınız katkı ekonomik alanların dışındaki beklenti ve taleplerinizin de Yunanistan makamlarınca karşılanmasında ciddi anlamda yardımcı olacağız. Aranızda ticari faaliyetlerini ileri taşımış olan bölgenin refahına katkı sağlayan ve bir çok insana iş aş imkanı veren işadamlarınızın olduğunu biliyorum. Soydaşlarımızın sizlerin moralini yaşam standardını yükselten bu örneklerin çok daha fazla artması en içten temennimizdir.

Bu mübarek günde bu mübarek iftar sofrasında bizlere gösterdiğiniz bu candan karşılama için bu sevgi için şahsım bakan arkadaşlarım ve tüm heyetimde bulunan arkadaşlarım adına tekrar teşekkür ediyorum şükranlarımı sunuyorum.