25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım: Müdahale olmazsa, İslâm karşıtlığının boyutları daha da vahim bir seviyeye ulaşır

Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi'nde bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Yıldırım, 'Avrupa'da yükselen aşırıcılık ve İslam karşıtlığının boyutları, eğer gerekli müdahaleler olmazsa daha da vahim bir boyuta ulaşacaktır.' dedi.

AA16 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Yıldırım: Müdahale olmazsa, İslâm karşıtlığının boyutları daha da vahim bir seviyeye ulaşır

Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi'nde bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerinden satır başları:

İslam düşmanlığının yol açtığı nefret söylemi, sosyal dışlanma, toplumlarda uyumu, çok kültürlülüğü ve ortak yaşamı ciddi olarak tehdit etmektedir. İnsan hakları, demokratik değerler, İslamofobi yüzünden günden güne örselenmektedir. Hal böyleyken Avrupa'da yükselen aşırıcılık ve İslam karşıtlığının boyutları, eğer gerekli müdahaleler olmazsa daha da vahim bir boyuta ulaşacaktır.

İslam karşıtlığı ile mücadele ancak her türlü çifte standarttan, maksatlı propagandalardan, ön yargılardan vazgeçilerek sağlıklı bir şekilde yürütülebilir.

Hiçbir dini, teröristin kimliği üzerinden karalamak biz Müslümanlara yakışmaz ve böyle bir şeyi de biz asla düşünmeyiz. Ancak, bu saygının karşısında saygı görmek Müslümanların da hakkıdır. Eylemcinin dini üzerinden İslami terör yaftasıyla Müslümanları ötekileştiren bu İslamofobi belasına dur demek zamanı gelmiştir.

Müslüman azınlıklara olduğu kadar bütün insanlığa karşı sorumluluğumuz olduğunu hatırda tutmalıyız. İslam'ın barış severliğini, Müslümanlığın asil duruşunu bir mücevher gibi muhafaza etmeliyiz. Sahip olduğumuz birikime sıkıca sarılıp birliğimizi yeniden inşa etmek için birbirimizin sesine kulak, omzuna omuz verme zamanıdır. Aramızdaki iş birliğini daha da güçlendirmeliyiz. Müslüman coğrafyadaki açlık ve fakirliği ortadan kaldırmak için birlikte daha çok çaba göstermeliyiz.