25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım: Şair ve yazarlara kalbimizi ve gönlümüzü borçluyuz

Başbakan Yıldırım ‘Necip Fazıl Ödülleri’ töreninde yaptığı konuşmada 'Şair ve yazarlara kalbimizi ve gönlümüzü borçluyuz' dedi.

10 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları

Başbakan Binali Yıldırım: Sayın Cumhurbaşkanım saygıdeğer sanatçılar geleceğimiz sevgili gençler hepinizi sevgi ile saygı ile selamlıyorum. 

Sizlerle bir arada olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Türk düşünce ve sanat hayatının yıldızlarından biri olan Necip Fazıl Üstad'ı rahmet ve şükranla yad ediyorum.

Duygu dünyamızı arındıran düşüncelerimizi güzellendiren hayatımıza anlam katan şair ve yazarlarımızı ne kadar takdir etsek azdır. Onlar mısralarıyla öyküleriyle romanlarıyla ince dil işçilikleriyle bize bir dünya sunuyor.

Başbakan Yıldırım: Şair ve yazarlara kalbimizi ve gönlümüzü borçluyuz

Yazarımız Mustafa Kutlu'yu yürekten kutluyorum. Hikaye ve roman ödülü alan Cihan Aktaş hanımefendi derin hissiyatıyla verdiği mücadeleyi evrensel bir dille kaleme almıştır. Düşünce hayatımıza ve edebiyatımıza zenginlik katan Cihan Aktaş'ı da tebrik ediyorum. O da ayırca Erzincanlıdır.

Marifet iltifata tabidir demiş şair. Göz nuru akıl teri ile vücuda gelen eserlerini gün yüzüne çıkararak bize iltifat eden sanatçılarımızn yazarlarımızın değerini iyi bilmek zorundayız. Demek istediğim şudur ki bizim onları ödüllendirmemiz sadece bir vefa borcudur. Onlara dilimiz düşüncelerimiz hissiyatımız adına minnetlerimizi sunuyoruz. Küçük dünyalarımızı yazarlar sanatçılar büyütüyorlar.

Sanatçılar, yazarlar küçük dünyalarımızı büyütüyorlar

Bugün sanata verdiğiniz değer için buradasınız. Burada kişisel düşüncemi de paylaşmak istiyorum. Medyamız en az magazin spor kadar sanata kültüre edebiyata da ilgi göstermelidir. Kalıcı yol gösterici olan sanattır, ebediyattır, düşüncedir. Ruhlarımızın ve gönüllerimizin ihtiyacı da budur. Barış içinde biririmizin hukukunu gözeterek geleceğimizi inşaa edeceğiz. Devletimiz ve milletimiz adalet ve hukuk ekseninde güçlenerek var olmaya devam edecek.

Bu hissiyatla ödül alan değerli yazarlarımızı bir kez daha tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum. Star grubunun sanat ve edebiyata göstermiş olduğu kadirsinaşlıktan dolayı tebrik ediyor hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.