24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Başbakan'la röportaj yapan Tuana eline ne yazdı?

Başbakanla yaptığı röportaj sonrasında Türkiye'nin tandığını 8 yaşındaki küçük Hale yeni hedefini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olarak belirledi. Hale'nin dünkü röportajın ardından eline yazdığı yazı dikkat çekti.

CİHAN16 Ocak 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Başbakan'la röportaj yapan Tuana eline ne yazdı?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı röportajla bir anda tüm Türkiye’nin tanıdığı küçük Hale, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de röportaj yapmak istiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dünkü görüşmesinin ardından çok sayıda tebrik telefonu aldığını söyleyen Hale, eğitimine destek olan ailesine ve öğretmenlerine teşekkür ediyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı dünkü grup toplantısında kürsünün arkasından dikkatle izleyen ardından da röportaj yapan 8 yaşındaki Hale Tuana Hançerkıran’ı bir anda tüm Türkiye tanıdı.

Performans ödevi için röportajı seçtiğini, bu çerçevede de Başbakan ile görüşmeyi düşündüğünü anlatan küçük Hale, “Meclis’e gittim. Bir konuşması vardı. O gün gittim. 'Beş dakikanızı ayırabilir misiniz?' dedim. O da, 'konuşmamdan sonra.' dedi. Sonra gittim, konuştum. Kolay oldu.” diye konuştu. Röportajda hazırladığı soruları Başbakan’a yönelttiğini anlatan Hale, “Not almak zor olmadı. Tek tek söyledi, ben de hızlı hızlı yazdım.” dedi. Hale, sorduğu soruları ve aldığı cevapları şöyle sıraladı: “Birinci sorum, ‘Kaç çocuğunuz var?’ Dört, cevabını verdi. ‘Başbakanlık nasıl bir duygu’ dedim.

‘Sorumluluğu büyük, zevkli, bir o kadar da önemli. Vatana millete hizmet etme fırsatı veren bir görev’ dedi. Üçüncü sorum ‘Nasıl enerjik kalabiliyorsunuz?’ diye sordum.

Dedi ki ‘Benim kötü alışkanlıklarım yok. Sigara içmem, alkol kullanmam’. Dördüncü de, ‘Çocuklarınıza vakit ayırabiliyor musunuz?’ diye sordum. ‘Çocuklarım artık büyük. Üç çocuğum evli. Üç torunum var. İki erkek bir kız.’ dedi.” Başbakan Erdoğan’ın çok yorulduğunu, Afrika gezisinden yeni döndüğünü söyleyen Hale, “O yüzden yoruluyor mu diye sormak istedim. Her yeri geziyor, insanlara yardım ediyor.” şeklinde konuştu.

Başbakan’ı çok sevdiğini söyleyen Hale, “Türkiye’ye iyi şeyler yaptı.” ifadesini kullandı. Hale, Başbakan Erdoğan’ın hediye ettiği bebeği ise hep saklayacağını dile getirdi. Gazeteci olmayı düşünmediğini, ‘elbise tasarımcısı’ olmak istediğini anlatan Hale, bununla birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de röportaj yapmak istediğini belirtti.

Hale, “Başbakan’dan sonra Cumhurbaşkanı ile röportaj yapmak isterdim. İstiyorum, inşallah olur.” dedi. Dünkü görüşmenin ardından elinin üstüne ‘Hale Tuana Hançerkıran ünlü oldu’ diye yazdığı görülen küçük Hale, çok sayıda tebrik telefonu geldiğini de belirtti. Hale, başta ailesi ve öğretmenleri olmak üzere, arkadaşlarına da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.