19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bakan Akar: Fırat'ın Doğusunu YPG'den temizleye kararlıyız

Kış 2019 Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatı’nı izlemek için Kars’a gelen Bakan Akar, 'Fırat'ın Doğusunu YPG'den temizleye kararlıyız' dedi. Başkan Erdoğan da tatbikata katılan askerlere telefondan bağlanarak hitap etti.

star.com.tr21 Şubat 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bakan Akar: Fırat'ın Doğusunu YPG'den temizleye kararlıyız
Genelkurmay Başkanlığı, 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Kars'ta 4 Şubat'ta başlayan ve 22 Şubat'ta sona erecek Kış 2019 Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatı, Şehit İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda devam ediyor.
 
15 dost ve müttefik ülkeden 251 personelin iştirak ettiği Kış 2019 Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatı izlemek için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kars’a geldi. Akar, havalanından direk tatbikatın yapıldığı bölgeye geçti.
 
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kış-2019 Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Gününe katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonla görüşerek, başarılı geçen tatbikat dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) tebrik etti.
 
Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ile Kış-2019 tatbikatının "Seçkin Gözlemci Günü"ne katıldı.
 
Tatbikatın fiili bölümünün tamamlanmasının ardından Akar, katılan ülkelerin temsilcileri ve birliklere seslendi.
 
Bakan Akar, hitabı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. Erdoğan bu sırada tatbikata katılan ülkelerin temsilcileri ve birliklere telefondan hitap etti.
 
Karla kaplı Sarıkamış'taki kış tatbikatına katılan ülkelerin temsilcileriyle TSK unsurlarını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tatbikatın fiili bölümünün başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti aktardı.
 
Başta Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile kuvvet komutanlarını ve Mehmetçik'i tebrik eden Erdoğan, başarıyla gerçekleştirilen tatbikatı Silahlı Kuvvetler için önemli bir aşama olarak nitelendirdi.
 
Tatbikatın televizyon ekranlarında da yer aldığını belirten Erdoğan, karlar altındaki Sarıkamış’taki tatbikatın katılımcı ülkeler arasındaki kaynaşmayı artıracağını, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yurt dışından gelen misafirler için önemli bir aşama olduğunu düşündüğünü söyledi.
 
Askerlerin görevlerini sıcakta, soğukta başarıyla yerine getirdiğini ifade eden Erdoğan, tatbikatın fiili bölümünün başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 

BAŞKAN ERDOĞAN KATILIMCILARA HİTAP ETTİ

15 dost ve müttefik ülkeden 251 personelin de iştiraki ile Kars’ta icra edilmekte olan Kış-2019 Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatı'nı takip etmek için katılan Bakan Hulusi Akar'ın cep telefonundandan Başkan Erdoğan katılımcılara hitap etti.