19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bayrampaşa seçim sonuçları yüzdelik dilimler...

24 Haziran Bayrampaşa seçim sonuçları vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Sayfamızda bulunan seçim haritasından tüm iller ve ilçelerdeki seçim sonuçların en güncel, en doğru ve en hızlı bir şekilde ilk olarak siz öğreneceksiniz.

24 Haziran 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bayrampaşa seçim sonuçları yüzdelik dilimler...

24 Haziran Bayrampaşa seçim sonuçları vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Sayfamızda bulunan seçim haritasından tüm iller ve ilçelerdeki seçim sonuçların en güncel, en doğru ve en hızlı bir şekilde ilk olarak siz öğreneceksiniz. Vatandaşlar, bu seçimde 550 yerine 600 milletvekili için oy kullanacak. Seçime AK Parti, CHP, HDP, HÜDAPAR, İP, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katılacak.

BAYRAMPAŞA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

YURTDIŞI OYLAR ANKARA’DA

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 49 bin 65 seçmenin, 60 ülke ve 123 temsilcilikte 7 Haziran’da başlayan oy verme işlemi 19 Haziran’da sona erdi. Yurtdışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında toplam 1 milyon 486 bin 532 seçmen oyunu kullandı. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin gümrük kapılarında oy verme işlemleri yarına kadar sürecek. Yurtdışında kullanılan oy pusulaları, uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye’ye getirildi. Ankara’daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunda saklanan oylar, seçim günü tüm yurtta oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak.      

6 BAŞKAN ADAYI YARIŞIYOR 

Cumhurbaşkanı seçiminde 6 aday yarışacak. AK Parti ve MHP’nin kurduğu “Cumhur İttifakı” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, CHP Muharrem İnce’yi, HDP ise Selahattin Demirtaş’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. Seçmenlerin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı olmak üzere başvuran ve gerekli 100 bin imzayı toplayan İP Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de cumhurbaşkanı olabilmek için yarışacak.      

8 PARTİDEN 600’ER ADAY

Vatandaşlar, bu seçimde 550 yerine 600 milletvekili için oy kullanacak. Seçime AK Parti, CHP, HDP, HÜDAPAR, İP, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katılacak. BBP’nin adayları AK Parti, DP’nin adayları ise İP listelerinden seçime girecek. Siyasi partilerin ittifak yaparak seçime katılmasına olanak tanıyan yeni yasa değişikliği sayesinde ittifaklar da kuruldu. AK Parti ve MHP “Cumhur İttifakı”, CHP, İP, Saadet Partisi ise “Millet İttifakı” adı altına oy pusulasında yer alacak.