16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

BBC’nin ‘çocuk işçi’ yalanına sert tepki

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin merdiven altı çalışan bir iş yerinde gizli kamera ile görüntülediği Suriyeli çocuk işçiler üzerinden Türk hazır giyim endüstrisini ve Türkiye’yi karalaması, sektörde sert tepkiye neden oldu.

27 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
BBC’nin ‘çocuk işçi’ yalanına sert tepki

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, BBC’de çocuk işçi çalıştırıldığı iddiasıyla Türk hazır giyim sektörünü karalamayı hedefleyen yayın yapıldığını söyledi.

Haberi yapan ekibin 15 Temmuz’dan bir hafta sonra Türkiye’ye gelmesinin tesadüf olmadığını belirten Tanrıverdi, şunları söyledi: “Türkiye’nin zor döneminde BBC’nin bu aceleciliğini iyi niyetle bağdaştırmıyor, programın tamamen komplo olduğuna inanıyoruz.” Haberi yapan BBC ekibinin art niyetli habercilik yaptığını belirten Tanrıverdi, şunları kaydetti: “İHKİB olarak yaptığımız incelemelerde, habere konu üreticinin adı geçen global markaların hiçbiri için üretim yapmadığını tespit ettik. Hiçbir belge ve kanıta yer verilmeksizin merdiven altı üretim yapan bir iş yerinden hareketle habere Türkiye’nin en büyük alıcıları olan Zara, Mango, Marks&Spencer gibi firmaların adı konularak bizim üzerimizden bu firmalar tehdit edildi.”