26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bedelli askerlik son dakika gelişmesi 2017 Bedelli Askerlik çıkacak mı

2017 bedelli askerlik çıkacak mı, son durum nedir? Bedelli askerlik talepleri Twitter üzerinden çığ gibi büyüyor. Bedelli askerlik Twitter’da gündeme oturdu. Kabinenin değişmesinin ardından Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye çok sayıda bedelli askerlikle ilgili mesaj atılıyor. Bakanın değişmesi bedelli askerlik bekleyenler için umut kapısı oldu. Peki, bedelli askerlik çıkacak mı, yaşanan son gelişmeler nelerdir?

27 Temmuz 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bedelli askerlik son dakika gelişmesi 2017 Bedelli Askerlik çıkacak mı

Bedelli askerlik çıkacak mı? 2017 bedelli askerlik son durum, askerliği tecilli olan binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden bedelli askerliğe yönelik yoğun bir talep bulunuyor. Kabinenin değişmesiyle birlikte Milli Savunma Bakanı görevine Nurettin Canikli getirildi. Canikli’nin göreve gelmesiyle bedelli askerlik bekleyenler için yeni bir umut doğdu. Twitter’da birçok kişi taleplerini Bakan Canikli’ye iletiyor. Milli Savunma Eski Bakanı Fikri Işık; bedelli askerlik tartışmalarına "Bakın Türkiye şu anda birkaç tane dünyanın başına bela terör örgütüyle mücadele ediyor. PKK ile mücadele sürüyor, DEAŞ ile mücadele var. Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerimizin moralini bozar.” diye konuşmuştu.

ERDOĞAN, 'BEDELLİ YOK DEDİKOSU VAR' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Sosyal medyada bedelli askerliğe ilişkin yer alan bazı ifadeleri hatırlatarak, "O sözler size mi aitti?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana ait değil, ben  'Sayın Başbakan'la bir değerlendirmesi yapılır' dedim. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var" karşılığını verdi.

Daha önce Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici arasında bedelli sohbeti geçtiği iddia edilmişti. Destici çıkışta “Milyonların talebi var, SMA hastalarıyla ilgili böyle bir teklifte bulunduk. Başbakan olumsuz bakmadı' demişti.

Bedelli+askerlik+2017+son+durum,+Bedelli+Askerlik+%C3%A7%C4%B1kacak+m%C4%B1?+

2017 BEDELLİ ASKERLİK ÖNERİSİ YAPILMIŞTI 

Kaynak bulunma konusunda da öneri veren Destici, "Kaynak bulunamıyorsa bizim önerimiz, değişik fonlarda milyarlarca TL para var ve daha az önemdeki farklı alanlarda harcanıyor. 2 milyar dolar buraya ayrılsın. Ya da bedelli askerliğe ilkesel olarak karşıyım. Lakin oluşacak kaynak buraya aktarılıp 2 bin canımız hayata tutunacaksa bu da yapılabilir. Son olarak Sakarya’da SMA hastası olan Eymen bebek, tedavisi yapılamadığı için hayatını kaybetti. Rabbim ailesine sabırlar versin, cennetinde buluştursun" diye konuştu.

* Bedelli Askerlikle İlgili Eski Bilgi ve Haberler

Milyonlarca kişinin gözü kulağı bedelli askerlik konusunda. Bugüne kadar bu konuya yönelik çeşitli açıklamalar yapıldı. En Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bedelli askerlik konusunda açıklama yapmıştı. Bu açıklamalara göre bedelli askerliğin çıkıp çıkamayacağı netleşmiş oldu. İşte o son açıklamalar:  Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamada  ‘Terörle hem sınırlarımız içinde hem de sınırlarımız dışında azim ve kararlılıkla mücadele ederken böyle bir uygulamanın gündemimizde olması beklenemez. Şu an gündemimizde böyle bir şey yok Zaten Genelkurmay Başkanlığımızın da böyle bir talebi yok‘ demişti. Bedelli askerliğin gündemde olup olmadığına ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım da, "Yok böyle bir şey, programımızda gündemimizde yok" demişti. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bedelli askerlikle ilgili "Türkiye'nin şu ortamında, terörle mücadelenin bu kadar had safhada olduğu bir ortamda bedelli askerlik konusuyla ilgili herhangi bir çalışma Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında mevcut değildir" diyen Kurtulmuş, "Yakın dönemde de bu konunun gündeme gelmesi mümkün değildir" ifadelerini kullanmıştı.