25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bedelli askerlik yaş sınırı nedir

Yaş konusunda 28 yaş sınırı olacak şeklinde değerlendirmeler var, daha önce de 28 yaş sınırı olmuştu. 25 yaş talebi var.

23 Haziran 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bedelli askerlik yaş sınırı nedir

BEDELLİ ASKERLİK YAŞ VE ÜCRET SINIRI NE OLACAK?

2011 yılında 30 bin lira, 2014'te 18 bin lira olarak açıklanmıştı. Şimdi bu iki rakamın ortasında olması bekleniyor 20 - 25 bin lira olması bekleniyor.

Yaş konusunda da 28 yaş sınırı olacak şeklinde değerlendirmeler var, daha önce de 28 yaş sınırı olmuştu. 25 yaş talebi var.

Yerel seçimlerden hemen sonra bedelli askerlik çıkarılacak. Ücret konusunda 20 bin lira civarında olacak diye konuşuluyor.

 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI GELDİ!

Başbakan Binali Yıldırım'dan bedelli askerlik için bir açıklama daha geldi. Yıldırım, "Seçimden sonra yapılacak ilk iş. Yeni hükümetin öncelikli konusu" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "(Bedelli askerlik) Biz hükümet olarak, yönetim olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak. Çünkü askerlik olmayınca kız vermiyorlar, evlenmen zor oluyor, iş kurman zor oluyor, hayata tutunman zor oluyor. Boşlukta bekliyorsun. Bunu yapmaya hakkımız yok insanlarımıza" şeklinde ifadelere yer verdi.

 

SEÇİMDEN SONRA HÜKÜMETİN ÖNCELİKLİ KONUSU OLACAK

Başbakan Binali Yıldırım, bedellinin hükümetin gündemine resmen girmesiyle ilgili konuştu. Buna göre bedelli konusu Türkiye'nin önemli konularından biri: "Bedelli askerlik seçimden sonra yapılacak ilk iş. Büyük bir beklenti var. Hükümetin öncelikli konusu."