18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Belarus'un Ankara Büyükelçisi Savinykh: Türkiye ve Belarus birçok ortak proje yapabilecek durumda

Belarus'un Ankara Büyükelçisi Savinykh, 'Eminim ki Türkiye ve Belarus birçok ortak proje yapabilecek durumdadır. Türkler ile Belarus insanının mantalitesi, kültürü birbirine çok yakındır.' dedi.

AA19 Ekim 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Belarus'un Ankara Büyükelçisi Savinykh: Türkiye ve Belarus birçok ortak proje yapabilecek durumda

Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti.

Büyükelçi Savinykh, ziyarette yaptığı açıklamada, geçtiğimiz birkaç yıl içinde Türkiye ile Belarus arasındaki ikili ilişkilerin aktif şekilde gelişmeye başladığını belirtti.

"Türkler ile Belarus insanının kültürü birbirine çok yakındır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Belarus’a yaptığı ziyaretle ilişkilerin başka bir boyuta taşındığına dikkati çeken Savinykh, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızla yapılan görüşmelerle stratejik gelişmeler de başlamış bulunmaktadır. Belarus’ta Ankodor firmasıyla beraber burada bir endüstri bölgesi kurmak istiyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesinin vereceği tüm destekler için şimdiden teşekkür ediyoruz. Eminim ki Türkiye ve Belarus birçok ortak proje yapabilecek durumdadır. İki tarafında karşılıklı olarak faydalanabileceği, ortak yapabileceğimiz birçok proje var. Türkler ile Belarus insanının mantalitesi, kültürü birbirine çok yakındır. Bu yüzden rahatlıkla çalışabileceğimize inanıyorum.”