25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bilgi hamallığına son

Yeni eğitim ve öğretim yılı, 1-5-9’uncu sınıflarda yeni müfredatla başlıyor. İkili eğitimin de kalkacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yılmaz “Çocukları bilgi hamalı yapmayacağız” dedi.

31 Mart 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bilgi hamallığına son

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sinop ziyaretinde yeni eğitim ve öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İkili sistemin daha kaliteli bir eğitim için kaldırılacağını açıklayan Yılmaz şunları söyledi: “Okul öncesi eğitim zorunlu oluyor. İlkokuldan sonra yabancı dil ağırlıklı sınıflar olacak. Hazırlık sınıfı gibi. İstiyoruz ki evlatlarımız kendi ana dili gibi yabancı dil konuşsun. Önümüzdeki dönem 1-5-9’uncu sınıflarda yeni müfredatla eğitime başlayacağız. Çocuklarımızı bilgi hamalı yapmak istemiyoruz. Öğrettiğimiz bilgilerin çocuklarımızın hayatlarında faydası ve katkısı olsun yani geleceğinde o bilgi kendisine faydalı olsun istiyoruz. İyi bir yoldayız.” 

İlkokulda yazma eğitiminin değişeceğini de belirten Yılmaz “Bitişik eğik el yazısı yerine dik temel harfler kullanılacak” dedi. 

80 BİN YENİ ÖĞRETMEN 

Türkiye olarak milli geli  rin yüzde 5.8’inin eğitime ayrıldığını hatırlatan Bakan Yılmaz “21. yüzyılı Türkiye’nin yüzyılı yapabilmek ancak eğitimden geçer” dedi. Şu an 20 bin sözleşmeli öğretmen için mülakat yerlerinin açıklandığını, 20 Ağustos’tan sonra 10 bin öğretmen alımı daha gerçekleştirileceğini ifade eden Yılmaz, geçen yıldan bu yana toplam 80 bin öğretmenin eğitim camiasına katılacağını söyledi.