23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

BİLSEM sınav sonuçları 2019! BİLSEM sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

2019 BİLSEM sınav sonuçları dün heyecanlı bir bekleyişin ardından açıklandı. Milyonlarca öğrenci ve ailesinin aylardır büyük bir heyecanla beklediği an geldi. BİLSEM sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını öğrenmek için BİLSEM sınav sonuçları sorgulama ekranına ulaşmaya çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından saat 15.00 itibariyle duyurulan sınav sonuçları binlerce adayda büyük bir heyecan yarattı. İşte BİLSEM sınav sonuçları sorgulama ekranı

19 Nisan 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
BİLSEM sınav sonuçları 2019! BİLSEM sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

BİLSEM sınav sonuçları 2019 açıklandı. BİLSEM sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır? herkes tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) BİLSEM sınav sonuçları saat 15:00 itibariyle duyurmaya başladı. Bu sonuçlar binlerce adayda büyük bir heyecan yarattı. Şimdi adaylar, “Bireysel değerlendirme ne zaman yapılacak” sorusuna yanıt arıyor. Bireysel değerlendirme sınavları için randevular, 24 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde verilecek. Bireysel değerlendirmeler, 13 Mayıs-2 Ağustos tarih aralığında gerçekleştirilecek. İşte BİLSEM sınav sonuçları sorgulama ekranı ve öğrenmek istediğiniz ayrıntılar...

BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından yayımlanan duyuru neticesinde, başvuruların öngörülenin çok üzerinde olması nedeniyle takvim değişikliğine gidildiği paylaşıldı.

Bu bağlamda, BİLSEM sınav sonuçları 19 Nisan 2019 tarihinde saat 15.00'de açıklandı

BİLSEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI!

BİREYSEL DEĞERLENDİRME NE ZAMAN YAPILACAK?
 
Bireysel değerlendirme sınavları için randevular, 24 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde verilecek. Bireysel değerlendirmeler, 13 Mayıs-2 Ağustos tarih aralığında gerçekleştirilecek.
 
ÖZEL YETENEKLİ BİREY KİMLERE DENİR?
 
Yaşıtlarına göre daha hızlı öğrenen; yaratıcılık, sanat, liderliğe ilişkin kapasitede önde olan, özel akademik yeteneğe sahip, soyut fikirleri anlayabilen, ilgi alanlarında bağımsız hareket etmeyi seven ve yüksek düzeyde performans gösteren birey, özel yetenekli olarak tanımlanır.
 
Doğuştan getirilen farklı yetenekler ve öğrenme kapasitelerinin mümkün olan en küçük yaşta farkedilmesi, sahip olunan yetenek ve genel zihinsel öğrenme kapasitesine uygun eğitim imkanlarının sunulması toplumlar için büyük önem taşımaktadır.
 
Ülkemizde GENEL ZİHİNSEL, GÖRSEL SANATLAR ve MÜZİK alanlarında ‘Özel Yetenekli’ olarak belirlenen ve yetenek alanlarında Özel Eğitime İhtiyaç duyan çocuklarımıza yönelik eğitim hizmeti BİLİM ve SANAT MERKEZLERİ ile sunulmaktadır.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri; örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri, 81 ilde 135 merkezde hizmet vermektedir.

BİLSEM'LERDE EĞİTİM DÖNEMLERİ NE ZAMANDIR?

Bilsem' lerde eğitim-öğretim; birinci dönem (Eylül-Ocak),ikinci dönem (Şubat-Haziran) ve Temmuz, Ağustos (yaz okulu, öğrenci kampları) aylarını kapsayacak şekilde yılda üç dönem halinde düzenlenir. Öğrenci kayıtlı olduğu örgün eğitim okulunda sabahçı ise öğleden sonra Bilsem' de, öğlenci ise sabah Bilsem' de ve tam gün eğitim görüyorsa akşam BİLSEM' de olacak şekilde eğitime alınır. Her eğitim döneminde devamsızlık süresi eğitim süresinin %30' unu geçemez. Mazeret göstermeksizin bu süreyi aşan veya programa katılmayan öğrencilerin kaydı silinir.

BİLSEM'LERDE ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?

Bilim ve Sanat Merkezlerinde öğrencilere, akademik başarıyı ölçmeye yönelik herhangi bir işlem uygulanmaz, sınav yapılmaz, ölçme ve değerlendirmelerde puan ya da not kullanılmaz. Uygulanan eğitim programlarının her aşamasında Gözlem Formları kullanılarak izleme ve değerlendirme yapılır ve programın sonunda programı tamamlayan öğrencilere "Program Tamamlama Belgesi" verilir.

BİLSEM’E NASIL BAŞVURULUR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Bu sınava 2017 yılına dek bireysel olarak başvuru yapılamıyordu. Diğer senelerden farklı olarak 2017 - 2018 Eğitim Döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek. Aslında dolaylı bir şekilde Bilsem sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan "gözlem formu" listesiyle aday gösterilmektedir.