20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Biruni Üniversitesi Otizm Sempozyumu düzenledi

Biruni Üniversitesi ‘Otizmde Zorlayıcı Davranışlar ve İletişim’ konulu Tanıdan Eğitime Uluslararası Otizm Sempozyumu düzenledi.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Biruni Üniversitesi  Otizm Sempozyumu düzenledi

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Biruni Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda sempozyumun Onursal Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel otizmin genetiğinden bahsetti. Birçok otizmli genin keşfedilmesine rağmen daha keşfedilecek çok genin olduğundan bahsetti ve otizmin nedeninin hala gizemini koruduğunu söyledi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu konuşmasında otizmle ilgili olarak bilimsel ilkelere dayalı bir eğitimin önemini vurgulayarak, bilimsel çalışmaların daha da arttırılmasının gerekliliğinden bahsetti.

Üniversitenin Özel Eğitim Bölümü Hocalarından Prof. Dr. Binyamin Birkan ise Otizmli Çocuklara Dil Öğretim Modeli konulu konuşmasında otizmin tedavisinde bilimsel olarak kanıtlanmış bilinen tek metottun uygulamalı davranış analizi olduğunu söyledi. Kayıtların aylar öncesinden dolduğu sempozyumda alanında dünyaca ün yapmış olan yurtdışından Prof. Dr. Vania Canterucci Gomide, Prof. Dr. Svein Eikeseth, Dr. Neil Martin, Dr. Brenda Smith Myles ve yurt içinden Prof. Dr. Binyamin Birkan, Prof. Dr. Nahit Mutavalli Mukaddes, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Tuba Ceyhun sunumlarını gerçekleştirdi. Sempozyum, otizm spektrum bozukluğu alanında çalışmayı düşünen üniversite öğrencilerine, etkili eğitim programları geliştirmek isteyen eğitimcilere, uzmanlara ve ailelere yardımcı olacak kapsamlı ve kanıta dayalı bilgiler sağladı.