20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Brisa 'Yolculuğun Öncüleri' girişimi ile trafik kazalarını azaltacak

Türkiye'de üretim yapan Brisa’da “Yolculuğun Öncüleri” girişimi ile ülkemizdeki trafik kazalarını azaltmayı hedefliyor

TM Dijital Haber Merkezi15 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Brisa 'Yolculuğun Öncüleri' girişimi ile trafik kazalarını azaltacak
Trafik kazaları her yıl aramızdan binlerce kişiyi koparıyor. Yapılan hatalar, dalgınlıklar, kurallara uymamak bu olayların yaşanmasına neden oluyor. 
 
Otomobiller ne kadar gelişirse gelişsin kazalar engellenemeyebiliyor. Bu nedenle markalar hem toplumu bilinçlendirmek hem de trafiği çok daha güvenli bir hale getirmek için çalışmalar yapıyorlar. Ülkemizde üretim yapan Brisa’da bu konuda 24 farklı şehirde 50 üniversiteden projeler bekledi. Yapılan 86 proje arasından belirlenen 7 finalist ile kazaların azalması ve olası kazalarda da ölüm oranının düşürülmesi hedeflendi. Yolculuğun geleceğini tasarlama vizyonuyla gerçekleştirilen Yolculuğun Öncüleri açık inovasyon programının final etabında Bluedot, Stroma Vision, Gloits, Apptoway, Selvi Technology “UYAZ” Roadbuddy ve Phoneix Enerji girişimleri yarıştı.Uzmanlar tarafından değerlendirilen projelerde amaç trafik kazalarını önlemek ve sürdürülebilir bir yaşam oldu.
 
AMAÇ KAZALARIN OLMAMASI
 
Yapılan projeler arasından olan Stroma Vision, sürücünün uyku, yorgunluk ve dikkat dağınıklığı gibi durumlarını ön cama monte edilen bir sensör ile fark ediyor ve sürücüyü uyarıyor. Bu uyarı sayesinde sürücü ya da filo merkezi uyarılarak yolculuğun durdurulması ya da yolculuğa ara verilmesi sağlanıyor. Bu sayede kazaların azalması hedeflenirken, maddi kayıpların da en aza indirilmesi sağlanıyor.