25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bugün İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji'den son dakika haberi gelmeye devam ediyor! Temmuz ayı boyunca yağışların özellikle İstanbul başta olmak üzere büyük illerde ağustosun ilk günü de yağış haberleri gelmeye devam ediyor. Hava sıcaklıklarını merak eden vatandaşların en çok arattığı konuların başında bugün hava nasıl olacak? sorusu geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika haberine göre Ağustos'un ilk gününde yağışlı hava etkisini sürdürecek. İşte tüm yurtta 5 günlük hava durumu tahminleri...

1 Ağustos 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bugün İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji'den ağustosun ilk günü için ardı ardına uyarılar gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında sıcak ve yağmurlu olarak geçti. Temmuz ayının ardından tüm vatandaşların merak ettiği konuların başında Ağustos ayında havalar nasıl olacak? sorusu geliyor. Konuyla ilgili araştırmalarını sürdüren vatandaşlar için Meteoroloji'den gelen hava durumu bilgilerini düzenledik. İşte 5 günlük hava durumu tahminleri...

İŞTE ÜLKE GENELİNDE HAVA DURUMU

Ağustos ayının ilk günü Marmara ve Ege bölgelerinde rüzgar kuzeyli ve kuvvetli bir şekilde esiyor. İç Ege'de gerçekleşen sağanaklar ve su baskınları yapılabilir. Akdeniz ve İç Anadolu'da ise hava parçalı bulutlu. Sıcaklık Akdeniz'de 34-35 derecelerde. Perşembe ve cuma günü sıcaklık yükselecek, nem biraz azalacak. Karadeniz Bölgesinde yerel yağışlar bekleniyor. Yağış perşembe günü kuvvetlenecek. Doğu Anadolu'nun kuzeyinde de su baskınlarına ve yıldırımlara dikkat! Gök gürültülü sağanak yağışlar birkaç gün sürecek. Bölgenin güneyi ve Güneydoğu'da bol bol güneş var.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da ağutos ayının ilk günü havalar temmuz ayındaki gibi seyretmeye devam edecek. Bugün İstanbul'da hava gök gürütülü ve sağanak yağışlı olacak. Hava sıcaklığı ise 24 derece 33 derece arasında seyredecek. Perşembe sabahına sıcak bir hava ile uyanacak İstanbullular cuma günü ise yine gök gürültülü ve sağanak yağışlı havayı yaşayacaklar.

ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Ankara'da havalar bugün az bulutlu ve güneşli olacak şekilde devam edecek. Hava sıcaklığı ise 18 derece ile 33 derece arasında seyredecek. Pazar gününe kadar parçalı bulutlu olacak olan havalar pazar günü ise çok bulutlu olacak şekilde devam ediyor.

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Isparta çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin, gece saatlerinden sonra Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Konya'nın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

(Sabah)