23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Bülent Turan: Darbe olduğunda kaçanlar bugün adalet diye yollara düştü

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Darbe olduğunda sizin evlatlarınız canını verme pahasına sokağa çıktığında ve şehit olmayı göze aldıklarında, kaçanlar ve sokağa çıkmayanlar bugün 'adalet' için yollara düştü' dedi.

17 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bülent Turan: Darbe olduğunda kaçanlar bugün adalet diye yollara düştü

ATO Congresium'da, 15 Temmuz Derneğince şehit aileleri için düzenlenen iftar programında konuşan Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 15 Temmuz ve adalet göndermesi yaptı. 

ADALET EN ÇOK ŞEHİT YAKINLARINA LAZIM

15 Temmuz şehitlerinin Türkiye'nin egemenliğine yan bakanlara "dur" demek için bir bedel ödediklerini kaydeden Turan, bu saatten sonra kim bir daha darbe yapmaya kalkarsa, bu millete yan bakarsa şehit ailelerini karşısında bulacağını belirtti.

Bülent Turan, "Darbe olduğunda sizin evlatlarınız canını verme pahasına sokağa çıktığında ve şehit olmayı göze aldıklarında, kaçanlar ve sokağa çıkmayanlar bugün 'adalet' için yollara düştü. Adalet lazımdır ve vazgeçilmezdir. Ama en çok da adalet siz şehit yakınlarına lazımdır. Biz hiç mahkeme salonlarında FETÖ'cülerin hesap verirken yanlarında gördüğümüz, karşısında görmediğimiz insanların bugün 'Adalet arıyor' diye yollara dökülmesini bir 'yan bakma' ve 'istismar' olarak gördüğümüzden duruma üzülerek bakıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.