25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

24 Haziran Burdur seçim sonuçları...

24 Haziran Burdur seçim sonuçları açıklandı. Burdur Cumhurbaşkanlığı Milletvekili seçim sonuçları haberimizde yer alıyor.

23 Haziran 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
24 Haziran Burdur seçim sonuçları...

Burdur ili 24 Haziran 2018 seçimlerinde 3 milletvekili çıkaracak. Burdur’da 196.380 kayıtlı seçmen toplam 696 sandıkta oy kullanacak. Burdur’da seçim sonuçlarını öğrenmek için sayfamızda bulunan seçim haritasına tıklayabilir ve oy oranlarını takip edebilirsiniz. Seçime katılan partilerin ve ittifakların oy oranlarını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı seçimlerinde adayların Burdur seçim sonuçlarına göre aldıkları oy sürekli güncellenecek. 

BURDUR SEÇİM SONUÇLARI (24 HAZİRAN 2018)

BURDUR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

HANGİ PARTİ KAÇINCI SIRADA OLACAK?

1- Cumhur İttifakı

2- HÜDA-Par

3- Vatan Partisi

4- Halkların Demokratik Partisi

5- Bağımsız Türkiye Partisi

6- Millet İttifakı

 

SEÇMENE İKİ OY PUSULASI VERİLECEK

Seçmenlere verilecek iki oy pusulalarından birisi cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında "Cumhurbaşkanı Adayları" başlığı bulunacak.

Bu başlık altında Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanının halkın oyuyla belirlendiği 10 Ağustos 2014'deki seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı adaylarının isimleri ve fotoğrafları bulunacak. Bu oy pusulasında partilerin logoları ve yaptıkları ittifakların unvanları olmayacak.

İkinci oy pusulasında ise seçmenler milletvekili adaylarına oy verecek. Seçmenler, hem cumhurbaşkanına hem milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.