25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bursa iftar vakitleri

Hicri takvimin 9. Ayı olan mübarek Ramazan ayı başladı. Müslümanların sevinçle ve heyecanla karşıladığı Ramazan, 2017 yılında yaz aylarına denk geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 Ramazan imsakiyesini yayınladı.

12 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bursa iftar vakitleri

Peygamberimiz: "Oruç sabrın yarısıdır."  ve aynı zamanda: “Sabır imanın yarısıdır." hadis-i şeriflerini buyurmuştur. Müslümanlar bu sebeple oruç tutma ibadetine büyük önem göstermektedirler. Oruç tutmak en çok Ramazan ayında yapılan bir ibadettir. 2017 yılında oruç, 27 Mayıs’ta başladı.

 

BURSA İFTAR SAHUR NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Ramazan ayını önemli kılan etkenlerden biri de, dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Yüce Allah Kur'an'da "…Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun" (Bakara suresi, 185. ayet) buyurarak, ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir. Bu nedenle Müslümanlar ramazan ayı boyunca oruç tutarlar. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir.