18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

“Can Kardeş Aile” projesi anneleri Küçükçekmece Kaymakamı ile buluştu

İstanbul Valiliği Koordinatörlüğünde Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ortaklığında yürütülen “Can Kardeş Aile” projesi verimli çalışmalara imza atıyor.

11 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
“Can Kardeş Aile” projesi anneleri Küçükçekmece Kaymakamı ile buluştu
Dezavantajlı olarak görülen tek ebeveynli ailelerin, sosyodemografik yapılarının ve ihtiyaçlarının bilimsel yöntemlerle tespit edilerek, bu ailelerin yaşadığımız şehrin imkanlarından faydalanabilmelerine olanak sağlayacak olan Can Kardeş Aile projesinde, ailelerin karşılaştıkları sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara bağlı risklerin en aza indirgenmesi hedeflenmektedir.

Proje kapsamında, 21-22-23 Temmuz tarihleri arasında ilçemizde ikamet eden tek ebeveynli ailelere yönelik üç gün süren "Annelik Okulu” eğitimi verildi. Uzman psikolog tarafından verilen eğitimler sırasında çocuklar, Suriyeli mülteci arkadaşları ile birlikte sosyal uyum etkinliğine alındı. Etkinliklerde çocuklar keyifli zaman geçirirlerken, Klinik Psikolog rehberliğinde çocuklara yönelik “resim ile terapi” çalışması yapılarak, kişisel ve kültürel açıdan çocukların kendilerini ifade etmelerine katkı sunuldu.

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Can Kardeş Aile projesi “Annelik Okulu” eğitimi alan ebeveynleri makamında misafir etti. Annelerin söz konusu eğitimden edindikleri kazanımları ve günlük hayatta yaşamakta oldukları zorlukları dinleyen Harun Kaya “Annelerimiz evin temel gücüdür. Evlerde olan her şey, toplumu etkiler. Anneleri eğitime ve kaynaklara erişim yoluyla güçlendirmek, aile refahını arttırma süreci ve sağlıklı bir toplum için gereklidir. Bu bağlamda tüm ortak ve paydaşlarımız ile çalışmalarımız aralıksız devam edecektir,” dedi.