23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Canikli: Düşünün, CHP ve AK Parti koalisyon hükümeti kuruyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 'Düşünün, CHP ve AK Parti koalisyon hükümeti kuruyor. Her konuda taban tabana zıt görüşlere sahipler. Böyle bir koalisyonun, yürüse bile güçlü şekilde sorunların üzerine gitme imkanı var mı?' dedi.

AA18 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Canikli: Düşünün, CHP ve AK Parti koalisyon hükümeti kuruyor

Canikli, Amasya Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, partisinin sandıktan hiçbir zaman kaçmadığını, ama muhalefet partisinin bundan hoşlanmadığını söyledi.

Muhalefet partisinin sandığa gitmemek için her yolu denediğini belirten Canikli, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Meclis'teki görüşmelerinde ortaya koydukları engelleyici tavır sadece bir örnek. Bugüne kadar bizi sandıkta milletle buluşturmamak için her yolu denediler. Aslında bu hareket iktidara geldiği günden itibaren, hareketin lideri ve kadrolarını oyun dışına itmek için inanılmaz yöntemler uygulandığını, çalışmalar yapıldığını, gizli kapaklı her türlü yöntemin denendiğini biliyoruz." diye konuştu.

Canikli, AK Parti'yi milletin iradesini temsil etmekten uzaklaştırmak ve oyun dışına itmek için uygulanan yöntemlerin basit yöntemler olmadığını, bunların siyasi iktidarı alaşağı etmek için etkili ve yeterli yöntemler arasında bulunduğunu bildiklerini dile getirdi.

Askerin hükümete bir muhtıra yazdığına, bunun sonucunda hükümetlerin istifa ettiğine dikkati çeken Canikli, "Türk siyasi tarihinde bu yöntem hükümetlerin ortadan kaldırılması için etkili bir yöntem olarak kullanılmış. Bu yöntem Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki bu kadroyu da bu hükümeti de oyun dışına itmek için 27 Nisan'da biliyorsunuz e-muhtıra olarak ortaya konuldu. Muhtırayla muhatap olup da görevde kalan tek bir hükümet yok geriye baktığımızda. Bir muhtırayla muhatap olup, milletten aldığı iradeyi koruyan tek hükümet, Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki hükümettir." ifadesini kullandı.

Canikli, mevcut sistemin huzur getirmediğini, kavga getirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu sistem, güçsüz yönetimler için biçilmiş kaftan. Çok tehlikeli gerçekten, çok tehlikeli. 7 Haziran seçimlerinden sonra az kalsın CHP ve AK Parti arasında koalisyon kurulacaktı. Bu bizim ülkemizin son dönemde karşılaştığı büyük bir tehlike olurdu. Düşünün, CHP ve AK Parti koalisyon hükümeti kuruyor. Her konuda taban tabana zıt görüşlere sahipler. Böyle bir koalisyonun, yürüse bile güçlü şekilde sorunların üzerine gitme imkanı var mı? Diyelim terörle mücadelede Kılıçdaroğlu teröre destek veriyor, terör örgütlerinin yanında. PKK terör örgütü dahil, onların siyasi uzantıları dahil, diğer sol örgütler dahil, biliyoruz biz bunları. Açık, çok net biçimde terör örgütleriyle iç içe onlarla bir dostluğu var. Düşünün, böyle bir koalisyonun terörle mücadele edebilmesi söz konusu olabilir mi?"