24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Çarşamba günü İETT ücretsiz!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanları bırakmayan binlerce insan için İETT ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyordu. Tramvay, metro, otobüs şehir içi hatlardan vatandaş ücretsiz yararlanıyor. Peki İETT otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarını ne zamana kadar bedava olarak kullandıracak?

28 Eylül 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Çarşamba günü İETT ücretsiz!

15 Temmuz darbe girişimini püskürten vatandaşlar o geceden beri meydanları boş bırakmıyor. Demokrasi ve vatan nöbetlerine devam eden halk hem meydanlarda kutlama yapıyor hem de FETÖ'cü darbe sevicilerin meydanlara inmesine müsade etmiyor. Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir başka emre kadar meydanları boş bırakmama , talimatına uyan yüzbinler her gün meydanlarda sabahlıyor. İETT vatandaşın ulaşımını ücretsiz yaparak destek veriyor.

15 Temmudan beri İETT ücretsiz ulaşım hizmeti veriyor. Peki otobüsler ve diğer toplu taşıma araçları ne zamana kadar bedava olacak?

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, devam eden demokrasi nöbetleri dolayısıyla ücretsiz hizmet veren toplu taşıma araçlarına yeni düzenleme getirdi. 

 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 10 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edecek demokrasi nöbetleri nedeniyle, İstanbul'daki toplu taşıma araçları (İETT Otobüsleri, Raylı Sistemler, Şehir Hatları, Halk Otobüsleri, Otobüs AŞ ve Deniz Motorları) 20.00-06.00 saatleri arasında ücretsiz yolcu taşımaya devam edecek. Uygulama 11 Ağustos Perşembe sabah 06.00’da sona erecek. Toplu ulaşım, 20.00-06.00 saatleri dışında ücretli olacak.