20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Cenazeler Adli Tıp Kurumu'ndan alınıyor

Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olanların yakınlarının, cenazelerini almak için Adli Tıp Kurumu'nun önündeki bekleyişi sürüyor.

AA11 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Cenazeler Adli Tıp Kurumu'ndan alınıyor

Saldırıda şehit olanların cenazelerinin Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirilmesinin ardından yakınları buraya geldi.

Şehit yakınları, cenazelerinin kendilerine teslim edilmesi için işlemlerin tamamlanmasını bekliyor. Şu ana kadar 8 şehidin cenazesi, aileleri tarafından teslim alındı.

Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı kurum önünde sağlık personeli de hazır bekletiliyor.

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş da saldırıda şehit oldu. Adli Tıp Kurumuna gelen Akbaş'ın babası Salim Akbaş, burada yaptığı açıklamada, oğlunun sınavların ardından İstanbul'a gezmek için geldiğini söyledi.

Akbaş, 19 yaşındaki oğlunun Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olduğunu aktararak, "İstanbul'a sınav sonrası iki günlüğüne gezmek için geldi. Tesadüfen taksiyle oradan geçiyorlardı. Hepsi bu... Bu kadar basit, bu kadar tesadüfi, bu kadar ucuz.... Oğlum katledildi, başka bir şey demiyorum." diye konuştu.

Oğlunun başarılı bir öğrenci olduğunu anlatan Akbaş, "Onu cenaze aracıyla geri götürüyorum. Patlamayı duyunca oğlumu aramaya başladım ama ulaşamadım. Terörü sadece lanetlemekle bitseydi..." ifadelerini kullandı.

- Bayraklar yarıya indirildi

Öte yandan Beşiktaş'taki terör saldırısı nedeniyle bir günlük milli yas ilan edilmesi sebebiyle Adli Tıp Kurumu'ndaki Türk bayrakları yarıya çekildi. Ayrıca saldırı nedeniyle kurumun birçok yerine Türk bayrakları asıldı.