24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 'MİT tırları belgelerini Tezcan’dan aldım' diyen Eren Erdem'e cevap verdi: Belgeleri benden kendisi istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, liste dışı kalan Eren Erdem’in 'MİT tırları belgelerini Tezcan’dan aldım.' açıklamasına yanıt verdi. O dönem Eren Erdem'in gazeteci olduğunu hatırlatan Tezcan, 'Gazeteci unvanıyla belgeleri benden istedi, ben de verdim.' dedi. Ortada bir suç bulunmadığını iddia eden Tezcan, kendisinin bu belgeleri nasıl ele geçirdiğine dair bir şey söylemedi.

star.com.tr24 Mayıs 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 'MİT tırları belgelerini Tezcan’dan aldım' diyen Eren Erdem'e cevap verdi: Belgeleri benden kendisi istedi

CHP'nin MİT tırları davasıyla olan ilişkisi arap saçına döndü. 24 Haziran seçimleri için parti genel merkezince hazırlanan milletvekili aday listesinin dışında kalan Eren Erdem, birtakım itiraflarda bulundu.

CHP'li bir heyet tarafından FETÖ'nün yayın organı Zaman gazetesine yapılan ziyareti hatırlatan Erdem, "Zaman gazetesine destek gösterisine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gittik." demişti.

 

Tutanaklar Tezcan'dan

"O dönem MİT tırları tutanaklarını Bülent Tezcan’dan aldım. Şimdi de Tezcan’ın karşısında durduğum için listeye alınmadım." diyen CHP'li Erdem'e, Tezcan'dan yanıt gecikmedi.

MİT tırları olayının yaşandığı dönemde Eren Erdem'in gazeteci olduğunu belirten CHP'li Tezcan, "Gazeteci unvanıyla gelip tutanakları benden istedi, ben de verdim." dedi. Ortada bir suç bulunmadığını iddia eden Tezcan, kendisinin bu belgeleri nasıl ele geçirdiğine dair bir şey söylemedi.

Parlamento seçimi için parti Genel Merkezince hazırlanan aday listesinin ardından kazanın kaynadığı CHP'de MİT tırları olayıyla tansiyon iyice yükselmiş durumda. Herkesin birbirini satmaya başladığı ortamda Kılıçdaroğlu sessizliğini korumaya devam ediyor.

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, CHP'li Eren Erdem'in katıldığı bir televizyon kanalında MİT tırları davası ve FETÖ'nün yayın organı Zaman gazetesine destek gösterisiyle ilgili yaptığı açıklamalar ve verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturma başlatıldı.

 

Yurt dışına çıkışına izin verilmedi

Eşi ve çocuğuyla Almanya'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne giden CHP'li Erdem'in, hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle Almanya'ya gitmesine izin verilmedi.

 

FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "gizli tanığı deşifre etmek" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle düzenlenen iddianame, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti.

Mahkeme, adli kontrol hükümleri kapsamında Erdem hakkında yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.