25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bakan Bozdağ: Erdoğan’a dokunan yanar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bu ülkenin Cumhurbaşkanı birikimini dolar olarak tutuyor” sözlerine de cevap veren Bozdağ, “Cumhurbaşkanı’na vurmak size kazandırmaz. Vuran kaybediyor. Bak Avrupa’da da vuran kaybediyor. Buradan size ekmek çıkmaz” ifadelerini kullandı.

7 Aralık 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bakan Bozdağ: Erdoğan’a dokunan yanar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi. İşte konuş masından satırbaşları…

KİM İTTİFAK YAPTI?: Kılıç daroğlu AK Parti’yi FETÖ’nün suç ortağı yapma gayreti içinde.

FETÖ’yle bugüne kadar AK Parti dışında etkin bir mücadele vermiş ikinci hükümeti var mıdır? Yoktur. Seçimlerde bu örgütle kim ittifak yaptı?

ÖKSÜZ BELGESİ VAR MI?: Soruyorum Kılıçdaroğlu’na, Adil Öksüz ile ilgili size bilgi geldi mi, gelmedi mi?  

FETÖ’YE ALAN AÇILDI: FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasından AK Parti’yi sorumlu tutmak insafsızlıktır. Emekli generaller konuşuyor, ‘FETÖ’cüleri biz atıyorduk da bunlar koruyordu’ diyor. Sen namaz kılanı, oruç tutanı FETÖ’cü diye atıyorsun. FETÖ’cüler kendilerini yutturmak için namaz da kılmıyor, oruç da tutmuyor. Sen FETÖ’cüleri temizliyorum diye FETÖ’cülere alan açtın.

ANAYASAYA UYGUN: Erdoğan’ın yaptığı her iş anayasa ve yasalara uygun. Dış politikada herkes konuşacak, Cumhurbaşkanı konuşunca ayıplanacak. Böyle bir şey olabilir mi?

HALKIN MÜDAHALESİ: Darbe teşebbüsü gül ile mi bastırılır? Darbe teşebbüsünü yapanlara karşı bir müdahale yapıldı, halkın müdahalesi var. Müdahalede yapılanları cezaevinde veya gözaltında yapılmış gibi göstermek yanlışlıktır.

EGE ADALARI: Ege adalarının hukuki ve fiili statüsüyle ilgili AK Parti döneminde değişiklik olmadı. Bizden önceki hukuki ve fiili durum neyse aynıdır. Türkiye’nin Ege’de kaybettiği yerlerle ilgili sorumlu AK Parti değildir. Paris Antlaşması ile 12 Ada Yunanlılara bırakıldı. O zaman Başbakan kimdi? İsmet İnönü’ydü.

DEKONTU GÖSTERDİ: (Cumhurbaşkanı dolar çağrısı yapıyor, kendisi hesapta dolar tutuyor’ iddiasına yanıt verdi) Erdoğan’ın hesabına ilişkin dekontu gösterdi. Cumhurbaşkanına vurmak size prim yaptırmaz. Vuran kaybediyor. Bak, Avrupa’da da vuran gidiyor, dokunan yanıyor. Onun için buradan size ekmek çıkmaz. Bu arada Bozdağ’ın ardından söz alan CHP’li Levent Gök, ayağının takılması üzerine yere düştü. Vekiller yardım etti.