19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

CHP'li vekil, partisinin sokak terörü organize etmesini istiyor

16 Nisan'da yapılan halk oylamasının sonucunu sindiremeyen ve milletin kararına saygı duymayan isimlerden skandal açıklamalar art arda gelmeye devam ediyor. Seçimden önce 'Evet'çileri denize dökeriz' diyerek büyük tepki toplayan CHP'li Hüsnü Bozkurt ile başlayan skandal açıklamaların bir yenisi de CHP'li Fikri Sağlar'dan geldi. Sağlar, insanları sokaklara davet ederken, CHP'nin de sokak terörünü organize etmesi gerektiğini savundu.

27 Nisan 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
CHP'li vekil, partisinin sokak terörü organize etmesini istiyor

CHP'li Fikri Sağlar, 16 Nisan başarısızlığının sorumlusu olarak Kılıçdaroğlu yönetimini gösterdi ve CHP'nin yeni bir yönetim anlayışıyla sokak mücadelesine öncülük etmesi gerektiğini savunarak sokak mücadelesine önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

İşte Sağlar'ın, sosyalist/mezhepçi gazete Birgün'de yazdıkları:

"Hala umut var. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu belli!.. Rejim değiştiren anayasayı değiştirmek için devrim yapmak!..

"SOKAKLARA ÇIKALIM"

Önce demokrasiyle özdeşleşmek, kafalarda ve vicdanlarda cesurca yola çıkmaya karar vermek, sonra tüm sol güçlerin bir araya geleceği yeni bir siyaset yapma biçimi ve yapısıyla alanlara, sokaklara mahallelere çıkmak!..

"CHP'YE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Hayır’da birleşenleri içine alacak bir politika ile, laik parlamenter demokrasiyi yeniden kurmak adına inanarak mücadeleye başlamak!.. Hayır’da birlik olan ya da olmayan herkese birlikte yaşamın temeli olan demokrasi, adalet, özgürlük ve eşitliği bir daha, bir daha bıkmadan anlatmak… Bu konuda CHP’ye büyük görev düşüyor!.. Genetik solcu ve bir o kadar fedakar örgütü bunu başarır!" (kaynak: ensonhaber)