16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Çınarlılar sakın bu müftüyü almayın diyor, Çınarlılar ne diyorsa o olacak

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde toplantı salonu, Diyanet Vakfı Etüt Merkezi, yüz kişinin eğitim alacağı Kur'an kursu, çocuk kreşi ve lojmanın da yer aldığı ilçe İlçe Müftülüğü hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılışa katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İlçe Müftülüğünün bir külliyeye kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve 'Çınarlılar sakın bu müftüyü burdan almayın diyor, Müftü de bina bitince beni alacak mısın diyor. Kusura bakmayın sayın Müftüm, Çınarlılar ne diyorsa o olacak' dedi.

M.Emin Üçer / Star22 Mayıs 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Çınarlılar sakın bu müftüyü almayın diyor, Çınarlılar ne diyorsa o olacak

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dört katlı İlçe Müftülüğü hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılış törenine katılan ve kurdela kesen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Çınar'a yapılan külliyeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Projenin mimarı olan ve bir yılı aşkın süredir devam eden inşaat çalışmalarını en ince detayına kadar an be an kontrol eden Çınar İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek ise yeni yapılan binanın hayırlara vesile olmasını diledi.

 

 

Yapılan yeni hizmet binasının içinde öğrencilerin etüt yapabileceği salonların, 100 kişinin aynı anda eğitim görebileceği 4 adet Kuran kursu dersliğinin ve 160 kişilik toplantı salonunun da bulunduğunu belirten İlçe Müftüsü Şimşek, binanın tamamlanmasıyla Çınar'da büyük bir eksiğin kapandığını söyledi.

HİZMET ÜRETEBİLMEK, KALİTELİ İNSAN YETİŞTİRMEK İÇİN FİZİKİ ALTYAPININ YETERLİ OLMASI GEREKİR

Çınar'a geldiğinde karşılaştığı müftülük binasının hakkında yıkım kararı çıkartılmış metruk, ağır şekilde rutubetli ve dökük bir yapı olduğunu belirten Müftü Şimşek, açılışını yaptıkları dört katlı binanın Çınar'daki birçok açığı kapatacağını söyledi.

İlçede toplantı yapacak bir salonun olmadığını belirten Şimşek, bunun yanında çocuklar için kurdukları etüt salonlarının da bir ilk olacağını belirtti. İlçede fiili olarak çalışan resmi bir Kuran kursu olmadığını da belirten Müftü Şimşek, yeni binanın tüm bu ihtiyaçlara cevap vereceğini belirtti.

 

 

Hizmet üretebilmek, kaliteli insanlar yetiştirmek için fiziki altyapının elverişli olması gerektiğini belirten Müftü Şimşek, kaliteli hocalar ve kaliteli bir eğitimle Çınar halkına faydalı olmaya çalışacaklarını belirtti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ: ÇINARLILAR SAKIN BU MÜFTÜYÜ BURADAN ALMAYIN DEDİ

Bu külliyeti Çınar'a kazandırabilmek için 1 yılı inşaat safhası olmak üzere toplam 3 yıla yakın bir süre çabalayan İlçe Müftüsü Şimşek'in kendisine "Binayı da açtık, artık gidebilirim" dediğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Çınar'a iner inmez Çınarlılar "sakın bu müftüyü burdan almayın" dedi, ben Çınarlıları dinlerim, Çınarlılar ne derse o olur kusura bakmayın sayın müftüm" dedi.

BİNANIN YAPIMINA KENDİ İMKANLARIYLA BAŞLAMIŞLAR

Külliyenin yapımına kendi imkanlarıyla başladıklarını belirten Müftü Şimşek, "Sağolsun İmam kardeşlerimiz de gönüllü olarak kendi imkanları dahilinde bağışlarda bulundular. Öyle ki ilk etapta kendi aramızda 80 bin lira civarı para topladık. Diyanet Vakfı ve çevre il ve ilçelerdeki hayırseverlerin de destekleriyle bu binayı tamamlamak nasip oldu. Çınar'a uzun yıllar büyük hizmetler vereceğine inanıyorum" dedi.

BİNA STANDARTLARIN ÜZERİNDE GÜVENLİK İÇERİYOR

Binanın başta çocuklar olmak üzere birçok insana hizmet vereceğini belirten İlçe Müftüsü Şimşek, "Binamızı standartların üzerinde tasarladık. Her bir fayansı ile dahi özel olarak ilgilendik. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edildi. Her katta yangından korumak için uyarıcı ve otomatik söndürme sistemleri bulunuyor. Yıldırımlara karşı çatıya paratoner takıldı. Yangın merdiveninin yanı sıra binaya iki taraftan da giriş çıkış yapılabiliyor. Her katta engelli tuvaletlerine kadar herşey düşünüldü" dedi.