25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Seden Serin: Çocuk sevgisiyle dünyam değişti

Kütüphanede çocuklara hem kitap okuyan hem de birlikte oyunlar oynayan Seden Serin, miniklerin en iyi arkadaşı. Akülü arabasıyla çocukları gezdiren Serin “Saf sevgiyle dünyam değişti” diyor.

4 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Seden Serin: Çocuk sevgisiyle dünyam değişti

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanında etkinlikler düzenlendi. Her biri ardında bambaşka hikayeler saklarken, 36 yaşındaki bedensel engelli Seden Serin de  sevgiyle hayatı sımsıkı sarılmayı başaranlardan. Mersin Mezitli’de  9 aylıkken geçirdiği çocuk felci sonucu iki ayağı tutmayan Seden Serin, çocuklar sayesinde yaşama tutunduğunu söylüyor. Belediyenin Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’nda 1 yıl önce işe başlayan Seden Serin, miniklere kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı   parmak boyası etkinlikleri yapıyor. Akülü arabasıyla çocukları gezdiren Serin, “İşe başladıktan sonra dünyam değişti. Hayata bağlandım. Çocukların saf ve gerçek sevgisi bana iyi geldi. Hep bir amacım olsun istiyordum. Artık var. Çünkü çocukların yüzünü güldürebiliyorum” dedi.

SANDALYEYİ DEĞİL İNSANI GÖRÜN

Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi 3’ncü sınıf öğrencisi olan Serin duygularını şöyle ifade etti: “Çocukluk ve gençlik çağlarımda zor oldu ama çözüm yolları ürettim. Okulumu dışarıdan bitirdim. Tek hayalim devlet dairesinde kadrolu bir işe başlamak. Ama Belediye Başkanı da olmayı çok istiyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlamak değil engellilerin hayatlarını daha nasıl kolaylaştırabiliriz diye çözümünü aramak lazım. Önce sandalyeyi değil insanı görmek gerekir.”