20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Cumhur ittifakında hangi partiler var 24 Haziran seçimleri parti ittifak sıralaması nasıl

Cumhur ittifakı son dakika destek olan yeni parti ismi belli oldu. 24 Haziran seçimleri hangi partiler ittifak yapacak?Cumhur ittifakı' pusulada nasıl olacak? Anavatan Partisi kurucusu kimdir? Anavatan Partisi genel başkanı kim? sorusunun yanıtı araştırılırken, AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na bir partiden daha destek geldi. Anavatan Partisi, 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldı. Büyük Birlik Partisi de ittifakı destekleyeceğini duyurmuştu. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Cumhur ittifakının içerisinde yer alacağımızı, destekleyeceğimizi ifade ettik. Cumhur ittifakının adayı kimse Büyük Birlik Partisi'nin adayı o olacaktır' dedi.Türkiye 24 Haziran seçimlerine hazırlanırken siyasette baş döndürücü bir trafik yaşanıyor. AK Parti, MHP, BBP ve Anavatan Partisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı etrafında birleşirken yeni gelişmeleler gelmeye devam ediyor...

18 Mayıs 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Cumhur ittifakında hangi partiler var 24 Haziran seçimleri parti ittifak sıralaması nasıl



Cumhur ittifakı son dakika destek olan yeni parti ismi belli oldu. 24 Haziran seçimleri hangi partiler ittifak yapacak? Anavatan Partisi kurucusu kimdir? Cumhur ittifakı' pusulada nasıl olacak? Anavatan Partisi genel başkanı kim? sorusunun yanıtı araştırılırken, AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na bir partiden daha destek geldi. Anavatan Partisi, 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldı. Büyük Birlik Partisi de ittifakı destekleyeceğini duyurmuştu. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Cumhur ittifakının içerisinde yer alacağımızı, destekleyeceğimizi ifade ettik. Cumhur ittifakının adayı kimse Büyük Birlik Partisi'nin adayı o olacaktır" dedi.Türkiye 24 Haziran seçimlerine hazırlanırken siyasette baş döndürücü bir trafik yaşanıyor. AK Parti, MHP, BBP ve Anavatan Partisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı etrafında birleşirken yeni gelişmeleler gelmeye devam ediyor...

AP CUMHUR İTTİFAKI'NA DESTEK OLACAK

Anavatan Partisi, 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldı.

AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na bir partiden daha destek geldi. Anavatan Partisi, 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceği belirtildi.

Cumhur ittifakı' pusulada nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerleri, çekilecek kura sonucu tespit edilecek.

11 partinin tamamı pusulada olacak

Seçmenler, diğer oy pusulasına oy vererek de TBMM'de 27. Dönem'de görev yapacak milletvekillerini belirleyecek.
Bu pusulada Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararıyla seçimlerine girmelerine karar verilen AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi ile HÜDA PAR bulunacak.

İttifak yapan partiler, ittifak unvanları altında yan yana yer alacak. Partilerin logoları, isimleri, genel başkanlarının adları ile partiler için ayrılan her sütunun altında, milletvekili adaylarının isimleri de belirtilecek. Seçmenler, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.

AP KURUCUSU TURGUT ÖZAL

Anavatan Partisi 1983 yılında Turgut Özal tarafından kurulmuştu. 1983'ten 1991'e kadar aralıksız olarak tek başına iktidarda kalmış, 1996 ile 2002 yılları arasında da çeşitli koalisyon hükümetlerinin içinde yer almıştı.




BBP GENEL BAŞKANI KİM?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Cumhur ittifakının içerisinde yer alacağımızı, destekleyeceğimizi ifade ettik. Cumhur ittifakının adayı kimse Büyük Birlik Partisi'nin adayı o olacaktır" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a giden BBP lideri Destici, gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminin Türkiye ve İslam coğrafyası için hayırlı olmasını diledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici
© AA /
BBP'den erken seçim açıklaması: İster yerel, ister genel, biz hazırız 16 Nisan 2017'de yapılan referandumda 'evet' dediklerini anımsatan Destici, şunları söyledi:




"O zaman da tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Bu geçtikten sonra ittifak yasası ile partilerin seçimlere ittifakla girebilecekleri gündeme geldi. Bu konuda da AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında bir mutabakat sağlandı. Büyük Birlik Partisi olarak yaptığımız görüşmeler neticesinde, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızla, biz de bu ittifakı desteklediğimizi ve ittifakın içerisinde yer alacağımızı ifade ettik. Bu seçim bir yönüyle de yeni sisteme 'evet' diyenlerle, uygulanmasını isteyenlerle, eskiye dönmek isteyenler arasında geçeceğe benziyor. Dolayısıyla özellikle ana muhalefet partisinin başını çektiği grubun ifadeleri… 'Seçimi kazanırsak eski sisteme döndüreceğiz' diyorlar. Biz de eski sisteme dönmeyip yeni sistemle Türkiye'nin yönetilmesi konusunda 'evet' diyerek güçlü bir irade ortaya koyduk. Cumhur ittifakının içerisinde yer alacağımızı, destekleyeceğimizi ifade ettik. Haliyle cumhur ittifakının adayı kimse Büyük Birlik Partisi'nin adayı o olacaktır."