25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kur tepkisi: Bizim geleceğimizi biz belirleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da sanayici ve işadamlarına hitap ediyor. Erdoğan: Yastık altında hala dövizlerimiz varsa bunları TL'ye çevirelim. Ülkemizin geleceğini Türk Lirasıyla belirlemeliyiz. Bu Milli seferberliği yapmamız lazım dedi

19 Haziran 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kur tepkisi: Bizim geleceğimizi biz belirleyeceğiz

Erdoğan, "Bir takım çevreler ısrarla Türkiye'nin başına kara bulutlar toplamaya çalışıyor. Halbuki Türk ekonomisi bu tür saldırılara karşı şerbetlidir" diye konuştu.

"BU KONUDA EN BÜYÜK DESTEĞİ SİZLERDEN BEKLİYORUM"

Adana'nın hükümetlerimizin yaptığı tüm yatırımlara rağmen bir süredir durgunlaştığının farkındayız. Demek ki daha çok şey yapmalıyız. Adan şaha kalkacak ki bu bölge şaha kalksın. Yeni dönemde Adana'yı her alanda şaha kaldırmakta kararlıyız. Eski Türk filmlerini hatırlayın, büyük sanayiciler hep Adana'dan gelirdi. Un var, yağ var, şeker var aslında helva da var. Şimdi bize düşen bu helvayı yeni tatlarla süslemektir. Adana'nın arayış döneminin bittiğine, tercihini yeniden hizmet siyasetinden kullanacağına ben inanıyorum. Bu konuda en büyük desteği de sizlerden, iş dünyamızın temsilcilerinden bekliyorum.

"BİZİM GELECEĞİMİZİ BİZ BELİRLEYECEĞİZ"

- Bugün bir takım çevreler el ele vermiş Türkiye'nin başına kara bulutlar toplamaya çalışıyor. Bunların hepsi bu tür kararlarını verirken siyasi veriyor. Bizi bizden daha iyi kim bilebilir? Bizim geleceğimizi biz belirleyeceğiz, biz. Onun için de diyorum ki yastık altında dövizlerimiz varsa bunları piyasayasa sürelim. Ülkemizin gelirini, geleceğini biz Türk lirasıyla belirlemeliyiz. Bize birileri provokatif eylemler mi hazırlıyor? Biz de gereğini yapmamız lazım. Burada seferberliğe ihtiyacımız var. Biz 2002'den bugüne ekonomiyi öyle bir yapıya kavuşturduk ki bu tarz sarsıntılar vız gelir. Birin yanına 6 sıfır koydular. 1 milyona tuvalete gidiyorduk ya. Biz geldik bu sıfırları attık, 1 liraya düştü. Bizim kaderimizi biz belirleriz. Ne Hans'a ne George'a asla bırakamayız.

"YÜKSEK FAİZLE ÜLKEMİZİ AYAĞA KALDIRAMAYIZ"

- Açıkça söylüyorum, yüksek faizle biz ülkemizi ayağa kaldıramayız. Yatırımcıyı güçlü kılacaksak düşük faizle bu adımı atmak zorundayız. Elin bankaları kazanmıyor mu? Japonya eksi faizle çalışıyor, ABD 2'ler bilemedin 3'te. Onların bankaları böyle çalışıyor da bize ne oluyor. Faizin böyle olduğu bir ülkede siz yatırım yapabilir misiniz? Bunu değiştireceğiz, bu işin lamı cimi yok.