25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eskişehir Modern Sanat Müzesi ihya hareketinin sembolü olacak

Odunpazarı'ndaki 'Eskişehir Modern Sanat Müzesi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada İnşa edilecek müzenin Odunpazarı'na farklı zenginlik katacağını dile getiren Erdoğan, 'Adeta inşa ve ihya hareketinin burada güzel bir sembolü, tacı olacak diye düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.

AA17 Şubat 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eskişehir Modern Sanat Müzesi ihya hareketinin sembolü olacak

Temel atma törenlerinin geçmişinde çok garip bazı tecellilerinin bulunduğunu belirten Erdoğan, "Temeller atılmıştır, atıldığı yerde kalmıştır. Biz, 'Öyle yapmayacağız. Temeli arkadaşlar atsın, biz de açılışlarına gidelim.' dedik. Bunun istisnaları da oluyor. İşte bugün de böyle bir istisna vesilesiyle bir aradayız. Gençlik yıllarımdan beri ülkemizin en önemli kültür insanlarından biri olarak gördüğüm Nabi Avcı hocamızın özellikle teşvikleriyle hayata geçirildiğini bildiğim bu müzenin şimdiden şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Erdoğan, müzeyi Eskişehir'e kazandıracak Polimeks Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca'ya ve ortağı Cem Siyahi'ye ülkenin özellikle kültür ve sanat hayatına yaptıkları katkıları dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Ülkede özel müzeciliğin maalesef olması gerektiği yerde bulunmadığına dikkati çeken Erdoğan, bu bakımdan Eskişehir'de inşaatı ve içine yerleştirilecek eserlerin yanı sıra yaklaşık 30 milyon dolarlık maliyetle böyle bir eserin ortaya çıkmasına büyük önem verdiğini kaydetti.

Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelerin ziyaretçi sayısının bir ara 30 milyona yaklaştığını anımsatarak, "Bu sayı son yıllarda turizm sektörünün yaşamış olduğu sıkıntılı dönem sebebiyle 20 milyona geriledi. Bu yıldan itibaren yeniden 30 milyonun üzerine doğru bir yükselişin yaşanacağına inanıyorum. Özel müzelerimizin ziyaretçi sayılarıyla ilgili bir istatistik olmamakla birlikte, arzu ettiğimiz rakamın gerisinde olduğu aşikardır." değerlendirmesinde bulundu.