20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkel, Ruhani ve Putin'e Gazze telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze'deki son gelişmelerle ilgili Almanya Başbakanı Merkel ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefonda görüştü. Gelen son dakika gelişmesine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’deki son gelişmelerle ilgili olarak bir görüşme de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le gerçekleştirdi.

AA16 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  Merkel, Ruhani ve Putin'e Gazze telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'deki son gelişmelerle ilgili olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki lider, görüşmede, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Gazze'de Filistinlilerin hedef alınması neticesinde yaşanan gerilim hakkında görüş teatisinde bulundu.

Erdoğan'ın konuyla ilgili olarak İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Cuma günü İstanbul'da gerçekleştireceği olağanüstü toplantı hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, uluslararası camianın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de hadisenin takipçisi olmasının önemine işaret edildi.

Görüşmede, mevcut tablonun soruna çözüm bulunmasını zorlaştırdığı da vurgulandı.

İkili ilişkilere değinen Erdoğan ve Merkel, gerek ilişkilere ivme kazandırılması, gerek bölgesel konularda fikir teatisi için yakın temasta olma konusunda mutabık kaldı.

RUHANİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan ve Ruhani, İİT'nin İstanbul’daki olağanüstü toplantısının Müslümanların ortak tavır sergilemeleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

PUTİN'E FİLİSTİN TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’deki son gelişmelerle ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefonda görüştü.