20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İçişleri Bakanım saat 12.00'de Kato'dan beni aradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un Fethinin 564. yıl dönümü etkinliğinde konuştu. Erdoğan 'Bugün İçişleri Bakanım saat 12.00'ye doğru beni Kato Dağı'nın tepesinden aradı. Ne yaptılar orada? İnlere girdiler' dedi.

28 Mayıs 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İçişleri Bakanım saat 12.00'de Kato'dan beni aradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan 'Fetih İftarı'nda konuştu.

Erdoğan, önümüzdeki dönemin bu bakımdan çok önemli projeleri hayata geçirecekleri, çok önemli adımları atacakları bir dönem olacağını aktararak, şöyle devam etti:

"Tüm bunları sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Başarılı arkadaşlarımıza destek vererek, verim alamadığımız arkadaşlarımızın yerine yenilerini görevlendirerek, önümüzdeki zamanı en iyi şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olacağız. Özellikle de FETÖ, DEAŞ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin bu şehre verdikleri zararları ortadan kaldıracak, onları bir daha bu şehre el uzatamayacak hale getirecek çalışmaları süratle tamamlayacağız. İşte bugün İçişleri Bakanım saat 12.00'ye doğru beni Kato Dağı'nın tepesinden aradı. Tümgeneral kardeşimizle operasyondaki albayımız ile birlikte oradaki evet, eski adıyla köy korucuları olan, şimdi değiştirdik biliyorsunuz, güvenlik korucularıyla beraber oldukları yerden aradı. Ve ne yaptılar orada? İnlere girdiler. Ve o girdikleri inlerin tepesinden aradılar. 

Orada birçok teröristi biliyorsunuz etkisiz hale getirdiler. Şehitlerimiz oluyor ama o şehitlerimizin evet ne ahı ne kanı yerde kalıyor. İşte son günlerde elhamdülillah 1'e 10 gidiyor. Bedelini bu kadar ağır ödetiyoruz, ödetmeye de devam edeceğiz. Çünkü o şehitlerimizi evet öyle kuru kuruya onlar bu vatan için bu millet için şehadete yürümediler. Onun için bu teröristler de bunun bedelini ödeyecekler. İşimiz bitmedi, daha yapacak çok işimiz var. Bu milletin huzurunu sağlayana kadar, bu vatanın huzurunu sağlayana kadar, herkesin 24 saat oturduğu yerde rahatlıkla gezip, dolaşacağı bir yer haline Güney Doğu'yu, Doğu'yu getirene kadar, İstanbul'umuzun da belli yerlerinde bunu sağlayana kadar, Ankara'mızda, İzmir'imizde, 81 vilayetimizin tamamında sağlayana kadar bu süreç devam edecektir, bu böyle biline."