16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Merkel'den skandal istek: Deniz Yücel'i bırakın

Terör örgütleri FETÖ ile PKK'ya kapılarını ardına kadar açan ve Türkiye'nin iade taleplerini geri çeviren Almanya'da Başbakan Merkel, Brüksel'de görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Türkiye'de tutuklu bulunan Deniz Yücel'in salıverilmesini istedi.

25 Mayıs 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Merkel'den skandal istek: Deniz Yücel'i bırakın

NATO zirvesi için gittiği Brüksel'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de tutuklu bulunan Deniz Yücel'in salıverilmesini istedi.

Alman Başbakanlık ofisinden yayımlanan açıklamada, "Şansöyle Merkel, Deniz Yücel'in salıverilmesini talep etti" denildi.

Türkiye'nin tüm iade taleplerini geri çeviren, referandum çalışmaları sırasında terör örgütleri ile birlikte hareket eden ve FETÖ'cü ile PKK'lı teröristlere kapılarını ardına kadar açan Almanya'da Başbakan Merkel'in bu isteği "skandal" olarak yorumlandı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAK SUÇUNDAN TUTUKLANMIŞTI

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, savcılığın sevk yazısında, gazetecilik görünümü altında, PKK silahlı terör örgütü yöneticisi Cemil Bayık ile röportaj yaparak örgütü legalleştirme girişimlerine destek olduğu, güvenlik kuvvetlerinin örgüte yönelik haklı operasyon ve işlemleriyle ilgili olumsuz algı oluşturmaya matuf yazılar yazdığı belirtildi.

Sevk yazısında şüphelinin 12 Aralık 2016 tarihli bir yazısında, söz konusu operasyonlar sırasında Cizre'de ölen Hacer Arslan'ın kasıtlı bir şekilde güvenlik güçleri tarafından yakılarak öldürüldüğünü iddia ettiği kaydedilerek, yazı içerikleri değerlendirildiğinde şüphelinin gazetecilik faaliyetlerinin ötesinde, ayrımcılığı körükleyici nitelikte yazı yazdığı, silahlı terör örgütünün söylemlerini dile getirerek propaganda yaptığı ve böylece üzerine atılı suçu işlediği kaydedildi.