24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

''Darbe girişimi bizi daha da güçlendirdi''

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, “Darbe girişiminden sadece 5,5 hafta sonra Türkiye Cumhuriyeti, kendi imkan ve kabiliyetleriyle Fırat Kalkanı Harekatını başlattı. Yani bir terör örgütünü defederken, FETÖ’nün darbe girişimini dağıtırken aynı zamanda bir başka terör örgütüne, DEAŞ’a karşı Suriye’de Suriye halkı için ve kendi güvenliğimiz için bir askeri harekat başlattı” dedi.

20 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
''Darbe girişimi bizi  daha da güçlendirdi''

İbrahim Kalın dün, önce Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) 15 Temmuz şehdi Prof. Dr. İlhan Varank anısına düzenlediği “Akademik Büyüteç ile 15 Temmuz” başlıklı sempozyuma, ardından da 24 TV’de, özel programa konuk oldu.

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek’in sorularını cevaplandıran İbrahim Kalın, Türkiye’nin 15 Temmuz öncesine göre daha güçlü bir noktada bulunduğunu belirterek,“Darbe girişimini yapanların hesaplarının tam tersine bugün Türkiye, yepyeni bir toplumsal mutabakatla, bir Yenikapı ruhuyla, milletiyle birlikte çok daha güçlü bir konumda bulunmaktadır. Bu 15 Temmuz darbe girişimi ya da buna benzer bir darbe girişimi bir başka ülkede olsaydı, o ülkede devlet çöker, siyaset biter, ekonomi dağılır, toplum birbirine girerdi. Ama tam tersine darbe girişiminden sadece 5,5 hafta sonra Türkiye Cumhuriyeti, kendi imkan ve kabiliyetleriyle Fırat Kalkanı Harekatını başlattı” diye konuştu.             

DEAŞ’ın kıyameti  

İbrahim Kalın, ayrıca Dabık kentinin DEAŞ’tan alınmasıyla alakalı da,  “Kendilerine göre kıyamet savaşının kopacağını iddia ettikleri Dabık şehri de onların elinden alındı. Kıyamet DEAŞ için koptu” dedi.