16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Darbeci FETÖ'cüleri açığa çıkaran en önemli itiraf

15 Temmuz gecesini anlatan ve FETÖ'cü olduğunu itiraf eden Yarbay Gökhan Eski'nin söyledikleri, kamera kayıtlarıyla da teyit edilince, diğer FETÖ'cülerin yalanları tescillendi.

AA20 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

15 Temmuz’da Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili hazırlanan iddianamede yer alan ifadeler kamera görüntüleriyle ve diğer ifadelerle çelişiyor.

Sanıkların birçoğu ilk ifadelerinde her şeyi olduğu gibi anlatıp itiraf ederken, sonraki ifadelerinde, inkar yolunu seçiyor. Ancak kamera görüntüleri ve diğer sanıkların verdiği ifadeler, bu ifadelerin yalan olduğunu ortaya koyuyor.

GÖKHAN ESKİ’NİN İFADELERİ VE GÖRÜNTÜLERİ

Bu durumun en çarpıcı örneklerinden birisi de, Genelkurmay eski Emniyet Subayı Yarbay Gökhan Eski'nin verdiği ifade ve kamera kayıtları.

Eski, FETÖ'cü olduğunu itiraf ettiği ifadesinde her şeyi anlatıyor ve darbe girişimine FETÖ'nün kalkıştığını belirtiyor. Kamera kayıtları da Eski'nin bu anlattıklarını destekliyor.

EN ÖNEMLİ İTİRAF VE ONU DESTEKLEYEN KAYITLAR

Verdiği ifadede FETÖ mensubu olduğunu, örgütle 1986 yılında ortaokul birinci sınıfta tanıştığını itiraf eden Genelkurmay eski Emniyet Subayı Yarbay Gökhan Eski, örgütte “Salih” kod adını kullandığını itiraf etmişti.

"GENELKURMAY BAŞKANI'NI DİNLEDİK, KARARGAH'A GİREN DARBECİLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLADIK"

Yarbay Eski'nin itirafları arasında, Yarbay Levent Türkkan'la birlikte Genelkurmay Başkanı'nın odasını dinledikleri, 14 Temmuz günü Genelkurmay'da nöbetçi listesinde değişiklik yaptıkları, yine 15 Temmuz akşamı Karargah'a giren darbeci Özel Kuvvet personelinin güvenliğini sağladıkları bilgileri yer alıyor.

"KALKIŞMA BAŞARISIZ OLUNCA GÜVENLİK KAMERALARINI İMHA ETMEYE ÇALIŞTIK"

Eski, o gece karargahta önce 33, sonra 19 darbeci özel kuvvet personelinin girişine yardım ettiğini, kalkışmanın başarısızlığa uğradığının anlaşılmaya başladığı sabah saatlerinde de karargah güvenlik kamera kayıtlarının bir bölümünü imha etmek amacıyla söktüğünü anlatmıştı.

Levent Türkkan'la birlikte dinledikleri Genelkurmay Başkanı'nın Necdet Özel olduğunu belirten Eski, dolan dinleme cihazlarını da yine şüphelilerden Muhammet Uslu'ya teslim ettiklerini itiraf etmişti.

Ayrıca, Yarbay Gökhan Eski'nin odasındaki aramada 345 kişinin adı ve rütbelerinin yazılı olduğu 6 sayfalık doküman bulundu.

Gökhan Eski'nin bu ifadeleri ve kamera kayıtları, diğer FETÖ'cü darbecilerin verdiği yalan ifadeleri çürüten en önemli belge olarak kayıtlara geçti.

İŞTE O ESKİ'NİN VERDİĞİ İFADE VE KAMERA GÖRÜNTÜLERİ