24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ders öncesi göz kontrolü yaptırın 

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Metin Yıldız aileleri, çocuklardaki göz bozuklukları konusunda uyardı.

11 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ders öncesi göz kontrolü yaptırın 

Yıldız, ‘Göz sağlığı okul başarısını doğrudan etkiler, çocuk okula gitmek ve ders çalışmak istemezse bir görme bozukluğu olabileceğini düşünmek gerekir’ dedi. 

Göz rahatsızlığının ortadan kaldırılmaması halinde çocuklarda, baş ve göz ağrısının yanı sıra konsantrasyon bozukluğu ile derslerde başarısızlığın gözlenebileceğini dile getiren Op. Dr. Metin Yıldız, “Ailelere ve öğretmenlere büyük görev düşmektedir. Göz bozukluklarının fark edilmemesi durumlarda çocuğun eğitim başarısı etkilemektedir. Çocuklarda göz muayenesi doğuştan itibaren yapılması gerekir. Doğumdan sonra üçüncü ayda, birinci yılda, üçüncü yılda ve 5’inci yılda göz muayenesinin yapılması uygundur. Okul döneminde yıllık muayene yeterlidir” diye konuştu. 

Erken yaştaki göz hastalıklarının belirtilerine dikkat çeken Yıldız, bir veya her iki gözde kayma, gözde sulanma, gözleri sık sık ovalama, başı bir yana eğerek bakma, bir gözü kapayarak ya da gözlerini kısarak bakma gibi belirtilerin görülmesi halinde bir uzmana danışılması gerektiğini söyledi.