20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Dışişleri Bakanlığı: ABD ile yaptığımız toplantıda, FETÖ konusunda ABD'nin artık oyalamaması gerektiğinin altını çizdik

ABD'li heyetle FETÖ'nün iadesi konusunda toplantı yapan Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili olarak, 'Türkiye ile ABD arasında yapılan toplantıda, FETÖ konusunda ABD'nin artık oyalamaması gerektiğinin altını çizdik.' açıklaması yapıldı.

AA19 Temmuz 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Dışişleri Bakanlığı: ABD ile yaptığımız toplantıda, FETÖ konusunda ABD'nin artık oyalamaması gerektiğinin altını çizdik

ABD'li heyetle FETÖ'nün iadesi konusunda toplantı yapan Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili olarak, "Türkiye ile ABD arasında yapılan toplantıda, FETÖ konusunda ABD'nin artık oyalamaması gerektiğinin altını çizdik." açıklaması yapıldı.

Esed rejimine kınama

Yapılan açıklamada ayrıca, "Rejimin (Suriye'nin güneyinde) gerginliği azaltma bölgesini hedef alan saldırılarını şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Doğu Guta ve kuzey Humus'ta yaşananları hatırlatan Dışişleri Bakanlığı, "Doğu Guta'da, kuzey Humus'ta ve şimdi de Suriye'nin güneybatısında yaşanan senaryonun İdlib'de tekrar etmesini asla istemiyoruz." açıklamasında bulundu.

Trump'ın Rahip Brunson için tahliye talebi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rahip Craig Brunson'ın tahliye edilmesine yönelik açıklamasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada "Ortada hukuki süreç var, Türkiye bir hukuk devleti." denildi.

Münbiç

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Münbiç'te devriye bölgesinden terör örgütü PKK/PYD'nin çekildiği teyit edildiğini söyledi.