20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Diyarbakır- Bingöl karayoluna tuzaklanan 120 kiloluk patlayıcı imha edildi

Diyarbakır- Bingöl karayoluna PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanmış, 120 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, güvenlik görevlileri tarafından bulunarak kontrollü bir şekilde imha edildi.

DHA26 Eylül 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Diyarbakır- Bingöl karayoluna tuzaklanan 120 kiloluk patlayıcı imha edildi
Diyarbakır- Bingöl karayolunun Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi yakınlarında, PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcı, jandarma ekipleri tarafından fark edildi. Ekipler, çevre güvenliğini aldıktan sonra, 120 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcıyı kontrollü bir şekilde imha etti.
 
Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemleri neticesinde vatandaşlarımızın, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaları olumsuz olarak etkilenmektedir. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında; Kocaköy ilçesi Diyarbakır-Bingöl karayolu Çaytepe Mevkiinde karayolunun kenarına gömülü vaziyette 2 adet jelikan bidon içerisinde yaklaşık 120 kg amonyum nitrat ve infilaklı fitil bulunan el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. Tespit edilen el yapımı patlayıcı, karayoluna zarar vermemek amacıyla boş bir arazide Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.