16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

2018 Diyarbakır'da seçim heyecanı yaşandı

24 Haziran Diyarbakır seçim sonuçları açıklandı. Diyarbakır Cumhurbaşkanlığı Milletvekili seçim sonuçları haberimizde yer alıyor.

23 Haziran 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
2018 Diyarbakır'da seçim heyecanı yaşandı

Diyarbakır ili 24 Haziran 2018 seçimlerinde 12 milletvekili çıkaracak. Diyarbakır’dan 1.023.389 kayıtlı seçmen toplam 3.304 sandıkta oy kullanacak. Diyarbakır seçim sonuçlarını öğrenmek için sayfamızda bulunan seçim haritasına tıklayabilir ve oy oranlarını takip edebilirsiniz. 

 

DİYARBAKIR SEÇİM SONUÇLARI (24 HAZİRAN 2018)

DİYARBAKIR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

OY NASIL KULLANILACAK?

Mührü, tercih ettiğiniz alanın dışına taşırmayın. Birden fazla alana mühür basmayın. Birleşik oy pusulasında tercih ettiğiniz alana “TERCİH” veya “EVET” mührünü basın ve mührün kurumasını bekleyin. Mühürlediğiniz yer dışta kalacak şekilde oy pusulasını katlayıp zarfa koyun. Zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.

24 Haziran'da seçmene iki pusula tek zarf verilecek. Oy pusulaların biri Cumhurbaşkanı seçimi için, diğer oy pusulası ise milletvekili seçimi için tercihe sunulacak.

Cumhurbaşkanı seçilecek olan oy pusulasının üzerinde Cumhurbaşkanı adaylarının fotoğrafı ve isimleri bulurken, Milletvekili seçilecek pusulanın üzerinde partilerin logosu ve isimleri yer alıyor olacak.

Her iki pusulanında altında yer alan içi boş yuvarlak alana tercih edilen bölgeye mühür basılacak. Tercih işleminin ardından iki oy pusulası da tek zarfın içerisine konularak sandığa atılacak.

Pusulada yalnızca tek bir partiye mühür basılmışsa, oy o partiye yazılıyor.

Pusulada yalnızca ittifaka mühür vurulmuşsa, oy ‘ittifak ortak oyları’ sütununa yazılıyor.

Pusulada hem ittifaka, hem de tek bir partiye mühür vurulmuşsa, oy o partiye atılmış sayılıyor.

Pusulada mühür ittifak bölümüne taşacak şekilde parti alanına vurulmuşsa, oy yine partiye sayılıyor.

Pusulada hem bir ittifaka, hem de birden çok partiye mühür basılmışsa, o takdirde bu oy ittifak için kullanılmış sayılıyor, ‘ittifak ortak oyları’ hanesine yazılıyor.

 

HANGİ PARTİ KAÇINCI SIRADA OLACAK?

1- Cumhur İttifakı

2- HÜDA-Par

3- Vatan Partisi

4- Halkların Demokratik Partisi

5- Bağımsız Türkiye Partisi

6- Millet İttifakı