17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Diyarbakır’da polise saldırı! 2 terörist yakalandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde polise saldıran teröristlerle çıkan çatışmada 1 PKK’lı terörist yaralı olarak diğeri sağ olarak yakalandı. Yaşanan çatışmada yoldan geçmekte olan bir kız çocuğu da hafif şekilde yaralandı.

İHA6 Aralık 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Diyarbakır’da polise saldırı! 2 terörist yakalandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Cengizler Caddesinde 2 PKK’lı teröristin polise silahla saldırması sonucu çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada 1 PKK’lı yaralı diğeri sağ olarak yakalandı. Diyarbakır Valiliği’nde yapılan açıklamada, “İlimizde meydana gelmesi muhtemel terör olaylarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında sansasyonel eylemler gerçekleştirmek için dağ kadrosundan geldiği tespit edilen 2 Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubunun ekiplerimize yönelik olarak silah kullanmaları sonucunda saat 22.00 sıralarında yaşanan çatışmada 1 BTÖ mensubu yaralı diğeri sağ olarak yakalanmıştır. Ayrıca yaşanan çatışmada yoldan geçmekte olan bir kız çocuğu hafif şekilde yaralanmıştır” denildi.

Açıklamada ayrıca, olay yerinde yapılan incelemelerde 1 adet tabanca, 1 adet sahte kimlik kartı ve dijital materyal ele geçirildiği belirtildi.