19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Dünya gündemindeki Kuzey Kore'yi nekdar tanıyoruz?

Son günlerde yaptığı nükleer başlıklı füze testleri ve Amerika'ya karşı savurduğu tehditler Kuzey Kore'yi dünya gündemine oturttu. Dünyanın en izole ülkesi olarak nam salmış Kuzey Kore hakkında neler biliyoruz? Askeri gücü, askerlik süresi, kişi başı yıllık geliri nedir?

star.com.tr / Gökhan Ertaş12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Dünya gündemindeki Kuzey Kore'yi nekdar tanıyoruz?
Statsica adlı istatistik sirketinin hazırladığı bir  çalışma Kuzey Kore'nin bilinmeyen yönleri hakkında genel bir bilgi ve bakış açısı sağlıyor.
 
Kuzey Kore'nin askeri gücü
Kim Jong-un başkanlığında sadece 2017'de 14 nükleer başlıklı füze testi başarı ile tamamladı.
 
 
1 milyon 200 bin aktif asker sayısına sahip ve 944 adet uçak sayısıyla dünyanın en militarize olmuş ülkeleri arasında ilk sıralarda olduğu tahmin ediliyor. Kuzey Kore yılda yaklaşık 7 buçuk milyar dolar askeri harcamasıyla en çok askeri harcamalar yapan 133 ülke arasında  23. sırada. CIA'in raporuna göre, erkekler 10, kadınlar ise 7 yıl zorunlu askerlik hizmetiyle yükümlü.
 
 
Ancak bu kadar büyük askeri harcamaların yanı sıra Kuzey kore fakir bir ülke, yaklaşık 25 milyon 115 bin 311 kişilik nüfustan sadece yüzde 36'sı elektiriğe erişebiliyor yaklaşık yüzde 73'lük bir kesim hala elektrikle tanışabilmiş değil.
Yıllık kişi başına düşen geliri ise neredeyse en düşük geliir seviyesine sahip Orta Afrika ülkeleriyle Aynı seviyede 1.700 dolar.