25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Duygu sömürüsü için talimatla hamilelik

Aksaray’da yakalanan FETÖ üyeleri, darbe girişiminin ardından çok sayıda örgüt ‘abla’sının cezaevine girmemek için ‘duygu sömürüsü’ olarak kullanmak üzere, talimatla hamile kaldığını itiraf etti.

18 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Duygu sömürüsü için talimatla hamilelik

FETULLAHÇI Terör Örgütü’ne yönelik Aksaray’da düzenlenen ‘Gaybubet Evleri’ operasyonunda gözaltına alınan 42 kişi, Paralel İhanet Çetesi’ne ilişkin önemli itiraflarda bulundu. İfadelerde, STAR Gazetesi’nin de 2 Ağustos’ta ‘Ablalar kumpas Doğruyor’ başlığıyla manşetine taşıdığı, darbe girişiminin ardından haklarında tutuklama kararı çıkarılan çok sayıda FETÖ ‘abla’sının cezaevine girmemek için hamile kaldıklarına yönelik itiraflar dikkati çekti. Operasyonda gözaltına alınan FETÖ’cüler, teröristbaşı Fetullah Gülen’in talimatla hamile kalan örgüt ‘abla’ların bu durumlarını “Duygu sömürüsü ve imaj yönetimi için” kullandıklarını itiraf etti.

STAR DUYURMUŞTU

STAR haberinde, talimatla hamile kalan örgüt ‘abla’larının 9 ay boyunca ‘Gaybubet Evleri’nde saklandığını, sahte kimlik kullanarak özel hastanelere doktor kontrolüne gittiklerini, sadece doğum esnasında gerçek kimliklerini kullandıklarını yazmıştı. Hastane kaydı sırasında arandıkları ortaya çıkan ‘abla’ların, ‘yeni doğum yapmış olduğu’ göz önünde bulundurularak polis tarafından ifadesinin alındıktan sonra, Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere ‘denetim’ şartıyla adli makamlara sevk edilmediği de STAR’ın haberinde yer almıştı.

KARA PROPAGANDA

Ancak buna rağmen kara propaganda sistemini devreye sokan FETÖ, doğum yapan örgüt ‘abla’ların hastane odasındaki fotoğraflarını servis edip, soruşturmaların sözde ‘zalimce’ yürütüldüğünü, yeni doğmuş bir iki günlük bebeklere dahi merhamet gösterilmediğini ileri sürmüştü. Örgütün sosyal medya trollerinin kara propagandasına, CHP’liler başta olmak üzere bazı siyasiler de ortak olmuştu.



Star Gazetesi 2 Ağustos tarihli sayısında, FETÖ’nün ‘abla’larının cezaevine girmekten kurtulmak için teröristbaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla hamile kaldıklarını ‘Ablalar Kumpas Doğuruyor’ başlığıyla manşetine taşımıştı. (Haberin detayı için tıklayınız...)