25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

E devlet soyağacı bilgisi sorgulama sayfası turkiye.gov.tr E Devlet giriş şifresi nasıl alınır

E Devlet giriş şifresi nasıl alınır E devlet soyağacı bilgisi sorgulama sayfası turkiye.gov.tr! Milyonlarca vatandaş e Devlet üzerinden soyağacını sorgulamaya başladı. Peki e devlet şifresini unutan ne yapmalıdır? E Devlet alt üst soyağacı sorgulama sayfası haberimizde yerini alıyor. E-devlet şifresi nasıl nereden alınır? Edevlet soyağacı sorgulama linkinin yeniden erişime açılmasıyla birlikte, turkiye.gov.tr adresine giriş talebi de arttı. Son zamanlarda en çok merak edilen konuların başında soy ağacı uygulaması geliyor. e-Devlet tarafından yeni bir hizmet olarak sunulan soy ağacı sorgulaması herkes tarafından büyük bir rağbet gördü. Açıldığı ilk günden bu yana 5 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği soy ağacı sorgulama ekranı erişime kapatılmıştı. Aradan geçen bir haftanın sonunda ise yeniden açıldı ve 10 milyondan fazla insan soy ağacı sorgulaması gerçekleştirdi. İşte e-Devlet giriş ekranı ve soy ağacı sorgulama. Edevlet şifresini unutanlar ya da edevlet sisteminde ilk kez girecekler şifre nasıl alınır sorusuna yanıt arıyor. İşte, Edevlet giriş yolları. E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama hizmeti geçici bir sürenin ardından yeniden erişime açıldı. 1800’lü yıllara kadar soyağacınızı öğrenebileceğiniz hizmet e-devlet kapısı üzerinden veriliyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili birimindeki kayıtlara göre o gün E-Devlet uygulamasına 4 milyon kullanıcı giriş yapmıştı. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz. İşte merak edilen ve sık sık sorgulanan E Devlet giriş şifresi nasıl alınır E devlet soyağacı bilgisi sorgulama sayfası turkiye.gov.tr!

16 Şubat 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
E devlet soyağacı bilgisi sorgulama sayfası turkiye.gov.tr E Devlet giriş şifresi nasıl alınır

E Devlet giriş şifresi nasıl alınır E devlet soyağacı bilgisi sorgulama sayfası turkiye.gov.tr ! E-devlet giriş yolları edevlet şifresi nasıl alınır sorusuna milyonlarca vatandaş yanıt arıyor. turkiye.gov.tr soyağacı sorgulama linki e-devlet şifresi nereden alınır?Alt-üst soy raporu" sorgulama sayfası kullanıma yeniden açıldı. Bu sabah saat 08.00'e kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi. e-Devlet'ten alınmaya başlanan ve aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulan "alt-üst soy raporu"nun paylaşımı gece yeniden başladı. Soyağacı sisteminin yeniden erişime açılmasıyla birlikte, edevlet soyağacı sorgulama linki vatandaşlar tarafından merak ediliyor. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra tek yapmanız gereken nüfus bilgilerinizi güncelleyerek ilgili sekmeye ulaşmak. Bu sekmeye ulaştığınızda öncelikli olarak kendi nüfus bilgilerinizi görüyorsunuz. Burada, ilgili bilgileri kontrol ettikten sonraysa sağ üst köşeden “Belge Oluştur” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Kısa yoldan sorgulama sayfasına ulaşmak için arama kısmını da kullanabilirsiniz. 08 Şubat perşembe günü erişime açılan Alt-Üst Soy bilgisi için yoğun talep başladı. Peki Soy ağacı nasıl öğrenilir? Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamalara göre e-Devlet resmi sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr adresini açarak, kullanıcı girişi bölümünden giriş seçeneklerinden birini seçerek giriş yapınız. İşte merak edilen E Devlet giriş şifresi nasıl alınır E devlet soyağacı bilgisi sorgulama sayfası turkiye.gov.tr! detayları haberimizde derledik.

 

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

 

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

PTT ŞUBESİNDEN

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, T.C. Kimlik numarasının yer aldığı nüfus kağıdı, evlilik cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi belgelerden biriyle birlikte ülke içindeki PTT merkezleri ya da müdürlüklerine bizzat müracat ederek e-devlet şifresini alabilir.

PTT'den e-devlet şifresini alan vatandaslar, turkiye.gov.tr internet sitesini kullanarak e-devlet kapısına giriş yapabilir. 

Giriş yapmak için T.C Kimlik numarası ile birlikte e-devlet şifresini kutulara girerek "Gönder" seçeneğine tıklamanız gerekiyor. 

MOBİL İMZA

Mobil İmza, cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkân sağlayan uygulamadır.

e-Devlet Kapısında mobil imza kullanımı için e-Devlet Kapısı'nca herhangi bir ücret talep edilmezken, GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme mevcuttur. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Turkcell, Türk Telekom ya da Vodafone'dan bilgi edinebilirsiniz.

MOBİL İMZA NASIL ALINIR?

Mobil elektronik imza GSM işletmecileri tarafından sunulan bir hizmettir. Mobil imza aboneliği üç aşamadan oluşur. Ön başvuru, Başvuru ve Aktivasyon. Bu hizmeti sunan Turkcell, Türk Telekom ya da Vodafone'a başvurarak ayrıntılı bilgi alabilir ve başvuru yaparak bir mobil imza edinebilir ve bu imzayla e-devlet'e girebilirsiniz. 

ELEKTRONİK İMZA

Elektronik imza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulmaktadır. Bu firmaların listesi ve diğer bilgilere www.btk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Elektronik imzanızı çalıştırabilmeniz için öncelikle kart sürücü yazılımını kurmanız gerekmektedir. Bu yazılım elektronik imza ile beraber gönderilen CD veya diğer medyalar içerisinde bulunabilir veya e-imzanızı aldığınız firmanın internet sitesinden edinilebilir.

Bilgisayarınıza kurulan program ile elektronik sertifikanıza giriş gerçekleştirebiliyorsanız sertifikanız kullanıma hazırdır.

İNTERNET BANKACILIĞI

Anlaşmalı bankaların İnternet şubeleri aracılığı ile başka bir şifreye ihtiyaç duymadan, güvenli bir şekilde e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilirsiniz. 

Bunun için aşağıdaki listeden İnternet bankacılığı kullanıcı hesabınız bulunan bankayı seçmeniz ve İnternet bankacılığı kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapmanız yeterlidir.

ŞİFRE YENİLEME

Profilinizdeki iletişim bilgilerinden cep telefonu ya da e-mail adresinizi doğruladıysanız, E-Devlet şifrenizi unutur, kaybeder ya da çaldırırsanız şifre yenileme işlemlerinden faydalanabilirsiniz.

Bu işlemleri yapmadıysanız tekrar PTT Şube ya da merkezlerine bizzat giderek yeni bir e-devlet şifresi almanız gerekiyor. 

SOYAĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

08 Şubat perşembe günü erişime açılan Alt-Üst Soy bilgisi için yoğun talep başladı. Peki Soy ağacı nasıl öğrenilir? Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamalara göre e-Devlet resmi sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr adresini açarak, kullanıcı girişi bölümünden giriş seçeneklerinden birini seçerek giriş yapınız.

Ardından "Hizmetler" kısmına gelerek Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kategorisini seçiniz. Bu bölümde alt kategorilerinde "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama"seçeneğini seçin. 

Karşınıza gelen ekranda sisteme kayıtlı Alt-Üst Soy Bilgisine ulaşmış olacaksınız.

Geçtiğimiz günlerde aşırı yoğunluk nedeniyle durdurulan soyağacı sorgulama sayfası tekrar kullanıma açıldı.

E-Devlet'ten alınmaya başlanan ve aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulan "alt-üst soy raporu"nun paylaşımı yeniden yapılmaya başlandı.

Vatandaşlar, "www.turkiye.gov.tr" internet sitesinden talep oluşturarak "Alt-üst soy raporu"nu öğrenebilecek.

Vatandaşların belgeyi edinebilmek için talep oluşturmasının ardından ekrana otomatik olarak "Alt-üst soy bilgisi talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresine bilgilendirme yapılacaktır" mesajı geliyor.

Soy ağacı sorgulama e-Devlet üzerinden üretilmemektedir hatası nedir?

e-Devlet'te açılan soy ağacı sorgulamada bazı teknik sorunlar da yaşanıyor. Vatandaşlar kolayca soy ağacı bilgisini alabilirken, diğer yandan bazı vatandaşlar ise 'Alt ve Üst Soy belgeniz e-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz." hata mesajıyla karşılaşıyor.

Bunun sistemsel bir hatadan mı yoksa vatandaşa özel belge eksikliğinden mi kaynaklandığı ise şu an için bilinmiyor.

 

Soy ağacı sorgulamasında şaşırtan detay

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve e-devlet üzerinden erişilen Alt Üst Soy Belgesi’ne göre 1844 yılında doğan bir vatandaş sağ olarak görülüyor. Bu durum ise vatandaşlar tarafından sosyal medyaya taşındı.

 

SOYADI KANUNUNDAN ÖNCE SOYADI VERİLMESİ DİKKAT ÇEKTİ

Sosyal medyada yayılan gönderinin ardından e-devlet'e giren vatandaşlar, aynı sorunun kendilerinde de görüldüğünü yine sosyal medyadan paylaşarak duyurdu.

1800’lü yıllarda doğanın sağ olarak gösterilmesinin yanı sıra sistem üzerinde aynı yıllarda doğan kişilere soyadı verilmesi de dikkat çekti. Soyadı Kanunu ise 1934 yılında yürürlüğe girmişti.

 

Saatte 200 bin soy ağacı sorgusu yapıldı

Alt-üst soy raporu" sorgulama sayfası kullanıma yeniden açıldı. Bu sabah saat 08.00'e kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi.

e-Devlet'ten alınmaya başlanan ve aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulan "alt-üst soy raporu"nun paylaşımı gece yeniden başladı.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt-üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.