25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Edremit'in yeni Belediye Başkanı belli oldu

Balıkesir'in Edremit Belediye Meclisi'ndeki kapalı oturumda yapılan oylamada, MHP'li meclis üyesi Fatih Çağlar 8 oyla belediye başkan vekili seçildi.

CHA10 Ekim 2012 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Edremit'in yeni Belediye Başkanı belli oldu
Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın tutuklu yargılanması nedeniyle Belediye Meclisi, bugün kapalı oturum ile bir araya geldi. Meclis Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker'in yönettiği oturum öncesinde polis toplantı salonu önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Kapalı usulle oy kullanılan ve 4 tur yapılan seçimin birinci turunda; Mustafa Çakmakçı 7, Fatih Çağlar 6, Şükrü Çay 2 oy aldı. İkinci tur oylamada; Yılmaz Diker 3 oy, Fatih Çağlar 5 oy, Mustafa Çakmakçı 7 oy aldı. Aranılan salt çoğunluk yakalanamadığı için 3. tur oylamaya geçildi. Üçüncü turda ise, Mustafa Çakmakçı 7, Fatih Çağlar 8 oy aldı. Yine sonuç alınmaması nedeniyle geçilen 4. turda kanun gereği en fazla oy alan kişinin vekil seçilmesi gerektiğinden 8 oy alan MHP'li Fatih Çağlar başkan vekili seçildi. Diğer aday Mustafa Çakmakçı'ya ise 7 oy çıktı.

Toplantının sonucunu açıklayan Meclis Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, sonucun hayırlar getirmesini diledi. Yeni Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, üyelere yaptığı teşekkür konuşmasında, "Bana gösterilen bu güven için öncelikle teşekkür ediyorum. Bu zor ve stresli süreci hep birlikte yönettik. Tuncay başkanım gelene kadar birlik ve bütünlük içinde bu görevi yapmaya çalışacağız. Bugün buraya maalesef bir zorunluluktan dolayı toplandık. Belediye Başkanı Tuncay Kılıç bir süreliğine görevinden ayrılmıştır. En kısa zamanda aramıza dönmesini bekliyoruz. Türk adaletine ve hukukuna saygılıyız. Ancak geç gelen adaletin, adalet olmadığını biliyor, hukukun en kısa sürede, en doğru kararı vereceğine inanmak istiyoruz. Başkanımızın arkasındayız. Bu onurlu görevi yürütürken, öncelikle Edremitli vatandaşlarımızdan, sonra meclis üyelerimizden, sevgili Edremit Belediyesi personelimizden, MHP'li dava arkadaşlarımızdan öncelikle yardım, sonra da anlayış bekliyorum. Zaman, kişisel hesaplaşma ve suçlama zamanı değil, şov yapma ve siyasi rant peşinde koşma zamanı değil, Edremit Belediyesi'ni hep birlikte bu sıkıntılı durumdan en zararla çıkarma zamanıdır. Bundan sonra Edremit Belediyesi için hep birlikte adımlar atacağız. Allah yardımcımız olsun. Allah hiçbirimizi utandırmasın." dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Duran ve siyasi parti ilçe başkanlarının da katıldığı toplantı sonrasında Fatih Çağlar tebrikleri kabul etti.