20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bekçi alımı ne zaman yapılacak?

Bekçi alımı ne zaman yapılacak? 10 bin bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?

18 Ocak 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bekçi alımı ne zaman yapılacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edilmişti. Bu kapsamda beklenti içinde olan ve bekçilik yapma hayali kuran çok sayıda genç, 2019 bekçi alımını başvuru şartları ve ön başvurularının başlayacağı tarihi sabırsızlıkla bekliyor. Bir süredir gündemde olan bekçi istihdamına yönelik beklentiler, 2019'un gelmesiyle birlikte artmaya başladı.

Halkın can ve mal güvenliğinin korunmasında kolluk kuvvetlerine yardım eden bekçiler, 2019 yılında da Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek. Çarşı ve mahallelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamada kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaları amacıyla görevlendirilen bekçilerin istihdamına 2019 yılında da devam edilecek. 2018'in Kasım ayında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edilmişti. Gözler şimdi 2019'da yapılacak bekçi alımlarında. Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımına yönelik heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2019'un gelmesiyle birlikte beklentileri artan bekçi adayları, bir süredir gündemde olan 10 bin yeni bekçi alımına yönelik araştırmalarına hız verdi.

Bekçi alımı başvuru şartlarının neler olduğu, Polis Akademisi tarafından yapılan açıklama sonrasında adaylar tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. İllere göre alımı yapılacak çarşı ve mahalle bekçisi alımı için şartlar merak ediliyor. İllere göre alımı yapılacak çarşı ve mahalle bekçisi sayısı, şartları, başvuru yerleri, başvuru ve sınav tarihleri, istenecek belgeler ile gerek görülen diğer bilgiler başvurma süresinin bitiminden en az onbeş gün önce Devlet Personel Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü veya Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfasıyla ya da diğer uygun iletişim araçlarıyla duyurulacak. Adaylardan, Polis Akademisi Başkanlığınca belirlenen miktarda sınav ücreti alınacak.