19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

2018 EGM PMYO POMEM yeni polis alımı ilanı

22. dönem POMEM sınavına giren adaylar sonuçların açıklanmasını bekliyor.

18 Temmuz 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
2018 EGM PMYO POMEM yeni polis alımı ilanı

22. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında şahsen başvuruları kabul edilip, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı aşamasında başarılı olarak Mülakat Sınavı aşamasına girmeye hak kazanan adayların Mülakat Sınavına nerede ve hangi tarihte alınacaklarını T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile aşağıdaki bağlantıdan sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir. İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü bilindiği üzere öğrenci ihtiyaçlarını Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden gerçekleştirmektedir. Lise mezunu polis alımları Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO kapsamında yapılmakta olup geçtiğimiz haftalarda Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda lise mezunu 2 bin 500 polis alımının yapılacağı vurgulanmıştı.

Buna göre lise mezunu polis alımları için öncelikle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin üniversite sınavı yapması adayların puanlarını ve sıralamalarını açıklaması beklenmektedir. Buna göre geçtiğimiz 30 Haziran tarihinde ilk üniversite sınavı yapıldı ve şimdi tüm gözler Polis Akademisi Başkanlığına çevrildi.

On binlerce adayın katıldığı 22. dönem POMEM sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine polis adayı öğrenci alımı sürecindeki sözlü sınavlar ve diğer aşamalar tamamlandı. Şimdi sınava giren tüm polis adayları sonuçları beklemeye başladı.

22. DÖNEM POMEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22. dönem POMEM için başvurular 30 Mart 2018 tarihinde sona ermişti. Lisans ve önlisans mezunu 10 bin polisin alınacağı süreçte seçme sınavları ve mülakatlar da tamamlandı. Tüm aşamaları geçen adaylar artık mülakat sonuçlarını beklemeye başladı. Adayların talebi, bu bekleyişin en kısa sürede bitmesi ve sonuçların açıklanması olarak dile getiriliyor.

Polis Akademisi tarafından açıklanacak olan sonuçların açıklanma zamanına ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor. Resmi bir açıklama yapılmasa da, Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu'nun sonuçlar için 20 Temmuz'dan sonrasını işaret ettiği gibi iddialar bulunuyor. Bu iddiaları resmi açıklama olmadan doğru kabul etmek doğru olmaz.

21. döneme bakıldığı zaman mülakatların 10 Şubat'ta bittiği görülüyor. Mülakat bittikten 15 gün sonra, 25 Şubat'ta ise sonuçlar açıklanmıştı. Daha önceki alımlarda ise en geç açıklama tarihinin 1 ay olduğu görülüyor. Sonuçların 21. dönemle paralel şekilde, yaklaşık 15-20 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. 22. dönem mülakatların 30 Haziran'da bittiğini de adaylara hatırlatmakta fayda var.

22. DÖNEM POMEM MÜLAKATLARI YAPILDI

Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında şahsen başvuruları kabul edilip, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı aşamasında başarılı olarak Mülakat Sınavı aşamasına girmeye hak kazanan adayların Mülakat Sınavına nerede ve hangi tarihte alınacaklarını T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile aşağıdaki bağlantıdan sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir.



Adaylar Mülakat Sınavına gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ve “Nüfus Cüzdanının” aslını yanlarında getireceklerdir.Ayrıca Sınav Giriş Belgesi üzerinde belirtilen sınav tarihi ile sınav yerinde hazır bulunacaklardır.
 

POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ


Mülakat Sınavı sonuçları ileriki bir tarihte Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden adaylara duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.