25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı mı?

Ehliyet sınavı sonuçları 2 hafta içerisinde 'http://www.meb.gov.tr'den yayımlanacak. Adaylar TC Kimlik numaraları ile öğrenebilecek.

12 Ağustos 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı mı?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MTSAS 4 Ağustos ehliyet sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? MEB ehliyet sınav sınav sonuçları nasıl değerlendiriliyor?

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı sınav takvimine göre ehliyet sınav sonuçları 16 Ağustos 2018 Perşembe günü açıklanacak.

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.
 

EHLİYET SINAVI BARAJ PUANI NEDİR?

Yazılı sınavda baraj puanı 70'dir. Bu yıl ilk olarak 10 Şubat'ta yapılan sınavda; 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 tane trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 soruyu adaylar cevapladı. Adaylara yöneltilen 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmek için hak kazanabilecek.

EHLİYET SINAV SORULARI VE CEVAPLARI - MEB GİRİŞ EKRANI

 

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI TIKLAYIN



EHLİYET SINAV SONUCU EN KOLAY NASIL ÖĞRENİLİR?

Ehliyet sınavı sonuçları 2 hafta içerisinde "http://www.meb.gov.tr"den yayımlanacak. Adaylar TC Kimlik numaraları ile öğrenebilecek.